Benelux Event Awards

Apr 27, 2024, 9:17
Countdown to BEA 2023: de finalisten in de categorie Institutional Events

Countdown to BEA 2023: de finalisten in de categorie Institutional Events

30 oktober 2023

In deze laatste weken vóór de BEA Awards 2023, stellen we u graag nog even de genomineerde cases aan u voor. Vandaag krijgt u een overzicht van de finalisten in de categorie Institutional Events…

Tickets voor de presentatie van de BEA-cases op 15 november overdag in Kinepolis Antwerpen zijn verkrijgbaar via https://eventbox.idloom.events/bea-awards-2023-day-tickets

The Tall Ships Races 2022
Balthazar Events  voor Stad Antwerpen & Port of Antwerp-Bruges

In de zomer van 2022 keerde The Tall Shops Races terug naar Antwerpen. Balthazar Events kreeg hierbij de opdracht Antwerpen in de kijker zetten, de stad te profileren als bruisende havenstad en een economische meerwaarde te realiseren.

Om de toch al succesvolle editie van 2016 te overtreffen heeft Balthazar Events zich vooral gericht op het werven van zoveel mogelijk A-niveau schepen om het bezoekersaantal te maximaliseren. Verder wou men ook een thuis weg van huis creëren voor de deelnemende bemanningen en stagiaires, en zo de stad positioneren als een warme en levendige haven langs de Tall Ships Races-route.

Het evenement bestond uit meerdere subevenementen. Elk subevenement versterkte de beleving voor de verschillende doelgroepen. Zo werd er een Sailors Boulevard gecreëerd, een uitgestippelde route waar de bezoekers langs alle schepen konden passeren met onderweg de verschillende belevingszones. Om het innovatieve en ecologische karakter van de haven en stad te benadrukken, werd er in de omgeving van het MAS een ECO-dorp genaamd ‘Ecopolis’ gecreëerd. In Ecopolis belichtte men de groene ontwikkelingen en initiatieven van de haven en de stad

Voor de officiële afsluiting van het weekend werd er vanaf 3 verschillende drijvende pontons een state-of-the-art vuurwerkspektakel te water gelaten. Om de vuurwerkshow naar een hoger niveau te tillen, werd deze gesynchroniseerd met een medley van krachtige liedjes. Zowel op het Zaha Hadidplein als het Steenplein was er een uitgebreid en inclusief muzikaal programma. Deze podia waren het hele weekend de thuisbasis voor 30 verschillende en diverse artiesten. Het bezoekersaantal kwam uit op 850.000 en overtrof daarmee de beoogde 500.000 bezoekers.

FTI Express
CityCubes  voor de Vlaamse Overheid

Op 13 juni 2023 vond een symbolische en uiterst innovatieve treinrit plaats tussen Gent en Antwerpen. Deze treinrit met aansluitende persconferentie in Antwerpen-Centraal, vormden de grondslag voor de lancering van de "Flanders Technology & Innovation" campagne van de Vlaamse Overheid.

Het doel van de overheid was om 120 CEO's, ondernemers en politici bij elkaar te brengen en de nodige pers-aandacht hierop te vestigen. CityCubes bracht meer dan 330 aanwezigen samen op het event en creëerde een immens grote reach op alle media-kanalen dankzij een unieke aanpak. Van briefing tot realisatie had het agentschap 3 weken de tijd om alles te regelen en dat is gelukt dankzij de immense inzet van zowel de klant als de CityCubes eventmanagers.  Er werd een NMBS-trein gehuurd, en deze werd van binnen en van buiten volledig aangekleed en omgetoverd tot een echte FTI Express met vijf kleurrijke, volledig ingepakte rijtuigen.

De aankleding binnenin ging nog een stap verder, want de FTI Express moest uiteraard hightech zijn: elk rijtuig stond in het teken van een deelnemend subfestival en had een bepaald thema. Er werd gezorgd voor LED-schermen, duurzame houten presentatietafels en er was een netwerkwagon waar mensen over de deelfestivals heen met elkaar in contact konden komen.

CityCubes is enorm trots op hoe het dit innovatief en "politiek-neutraal" idee gelanceerd heeft en hoe het alles operationeel geregeld heeft. Gaande van treinen tot toelatingen, tot aankleding, tot animaties, tot story-telling, etc. Het resultaat was een spraakmakend event waar iedereen vol lof over was en wat de toon heeft gezet voor FTI 2024.

Openingsceremonie Special Olympics Belgium
Event Masters voor Foundation Mechelen vzw / Stad Mechelen

De Openingsceremonie van de Special Olympics Belgium vond plaats op 17 mei 2023 in het AFAS stadion in Mechelen. Het objectief was de ‘Warmste Spelen Ooit’ te openen en Stad Mechelen in de kijker te zetten als inclusieve stad. Event Masters heeft een show gebracht waarin de atleten de meest centrale rol kregen, aangevuld met artiesten en dansers die een warm hart hebben voor Special Olympics.

Elk onderdeel straalde inclusiviteit uit door telkens minstens 1 persoon met mentale beperking te betrekken. Nog nooit werden er zoveel A-artiesten gemotiveerd om hun schouders onder het project te zetten. Het werd een combinatie van entertainment en officiële momenten, zoals de officiële Eden, het hijsen van de vlaggen, een speech van Prins Laurent en het arriveren en aansteken van de Vlam van de Hoop.

Daarnaast wilde Event Masters de bezoekers en kijkers motiveren om te komen supporteren voor de atleten tijdens de National Games de volgende 3 dagen. In aanloop van de World Games in Berlijn kregen meer dan 3600 atleten met een mentale beperking van de National Games een warm welkom met de steun van een nokvol stadion én kijkend Vlaanderen. Meer dan 13.000 bezoekers maakten van deze editie de grootste Openingsceremonie van Special Olympics Belgium ooit mee.

De Spelen zelf werden met maar liefst 40.000 bezoekers een recordeditie. De goede relaties van Event Masters met haar leveranciers, crew en artiesten, zorgden ervoor dat zij allen hun steentje hebben bijgedragen om deze productie binnen het vooropgestelde budget te realiseren.

Opening KMSKA
Sylvester Productions voor Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Na 11 jaar bouwen en renoveren is het KMSKA back in business! Op 24 en 25 september 2022 vond het heropeningsweekend plaats dat zich richtte op iedereen, ongeacht genderidentiteit, afkomst, sociale achtergrond, leeftijd of religie. De klant wilde met het creatieve, artistieke concept en het inhoudelijke programma de heropening bekendmaken met een groots volksfeest dat fierheid en betrokkenheid voor het KMSKA en de stad versterkte.

Het KMSKA in al haar facetten ‘showcasen’ was de kern van het creatieve idee, want dat was dé manier om te communiceren dat iedereen opnieuw welkom. Daarom koos Sylvester voor een op maat gemaakt podium met een doorzichtige overkapping dat op de trappen van het museum werd geplaatst. De uitlichting van het gebouw en de belichting op het podium was spectaculair en speciaal uitgewerkt zodat de grandeur van dit machtige gebouw ‘s avonds en ‘s nachts extra in de verf werd gezet.

De aangeboden animatie en activiteiten in het museum, op het museumplein en in de tuinen hadden allemaal een link met kunst en het museum. Zo ging de gesmaakte Ensor-parade meermaals uit, voerde de Koninklijke Balletschool Antwerpen een choreografie uit in teken van licht, kleur en vorm; werd de Rubenscollectie feestelijk geëerd met een opvoering van de Rubenscantante door verschillende koren en trakteerde Het Zesde Metaal iedereen op ‘Meesters’ waarbij zes topstukken in de kijkers gezet worden. Met 25.000 bezoekers tijdens het weekend en 267.000 museumbezoekers sinds de opening tot eind 2022 werden de verwachtingen mooi overtroffen!

Meer van BEA Awards :