Benelux Event Awards

Mar 28, 2024, 20:48
Balthazar Events beloond tijdens de BEA Awards 2017

Balthazar Events beloond tijdens de BEA Awards 2017

19 april 2017

Op 20 april mocht het evenementenagentschap Balthazar Events de bronzen trofee ontvangen tijdens de 19de ceremonie van Benelux Event Awards, die in ICC Ghent georganiseerd werd. Het agentschap behaalde deze prijs in de bijzonder competitieve B2B categorie, en dit voor de overgang van Mobistar naar Orange.

"Deze volledige rebranding was een operatie van grote omvang, die men in België maar zelden ziet," zo legt de BEA-jury uit. "Bij het bestuderen van de drie eventavonden die in dit kader werden georganiseerd voor verschillende doelgroepen, merkten we op dat Balthazar Events en de teams van Orange deze overgang perfect begeleid hebben. Op vlak van imago en organisatie natuurlijk, maar ook en vooral op vlak van ‘begeleiding’ van de personen die deze verandering moeten aannemen."  

Overzicht van het project:

Launch Orange Belgium: Balthazar Events voor Orange Belgium

Op 10 mei 2016 veranderde de mobiele telefoonoperator Mobistar officieel van naam om voortaan als Orange verder te gaan. Deze grootschalige rebranding vereiste een traject van meer dan 3 maanden, dat werd afgesloten met een driedubbel evenement in Paleis 5 op de Heizel.

Balthazar vertaalde de strategische briefing van de klant naar een interactieve ervaring van transformatie & menselijke synergie met technologie. Daar voegden ze het concept van een viering aan toe: Mobistar een gepast afscheid geven en Orange Belgium verwelkomen. Die ervaring werd vertaald in 3 stappen.

Bedank het vertrouwde merk: Deelnemers worden ontvangen in een locatie die helemaal aangekleed is in de kleuren en het thema van Mobistar. De choreografie vindt plaats voor een gigantische LED wall. Na een ontroerende video-hommage aan Mobistar, onthullen de keynote speakers van Orange Belgium de belangrijke veranderingen. Subtiele kleurveranderingen op de LED wall geven aan dat de overgang is ingezet.

Omarm de verandering: Er is interactie tussen de dansers en de video-animatie op de LED wall, wat aangeeft dat mensen belangrijke drijvende krachten zijn voor verandering. Hun bewegingen breken de LED wall in drie stukken, waardoor een fysieke poort naar een nieuwe wereld gecreëerd wordt.

Stap de nieuwe wereld binnen: Als apotheose gaat het centrale scherm plots achteruit, waardoor de Orange Zone onthuld wordt. Het publiek wordt uitgenodigd om het podium op te stappen, en te volgen tot in de nieuwe wereld, de World of Orange.

Daarbovenop heeft Balthazar vlak naast de eventlocatie ook nog eens het Atomium verlicht. Op de avonden van het lanceringsevent kleurde het nationale symbool van België fel oranje.

www.balthazarevents.be

Meer van Balthazar Events :

Balthazar Events