Benelux Event Awards

Apr 26, 2024, 20:09
King George verlicht de BEA Awards

King George verlicht de BEA Awards

20 april 2017

Op 20 april mocht het creatieve agentschap King George een bronzen trofee ontvangen in ICC Ghent, waar de 19de uitreikingsceremonie van de Benelux Event Awards werd georganiseerd. Voor het agentschap uit Sint-Niklaas, was het de tweede deelname aan deze hoog aangeschreven competitie. Het was dus moeilijk om beter te doen…

"250 internationale architecten ontvangen is al geen makkelijke opdracht. Het is een doelpubliek dat moeilijk te verrassen is, omdat men zeer regelmatig wordt uitgenodigd voor commerciële evenementen," aldus de  BEA-jury. "Voor dit project heeft King George niet geaarzeld om de traditionele paden te verlaten, en te kiezen voor een origineel schema, vol verrassingen, communicatie en experimenten. Dit allemaal in functie van het vervullen van de doelstelling van de klant. Het agentschap heeft hier mooi werk geleverd."  

Overzicht van het project:

In Search Of Light: King George voor Modular

Ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van Modular Lighting Instruments kreeg King George de opdracht een avondevent te organiseren voor 250 internationale architecten. Zij kregen een wel heel ongewone ervaring voorgeschoteld…

King George daagde zijn klant Modular uit om af te stappen van de gewone norm voor events en hun publiek een bijzondere ervaring aan te bieden, waarbij men de geschiedenis van het merk kon herbeleven. De deelnemers werden afgezet aan de ingang van een donker bos. Samen met een gids maakten ze een wandeling doorheen de geschiedenis van Modular. Acteurs brachten campagnebeelden tot leven en gingen samen met de gasten ‘op zoek naar licht’. Na het ontdekken van de geschiedenis van het merk, was er een diner in het midden van het bos, waarna men de toekomst van Modular binnenstapte en de nacht al dansend werd verdergezet.

Het creatieve idee en de uitvoering verschilden van de oorspronkelijke ideeën van de klant. Maar Modular was zeer tevreden, want zo werd de boodschap op een veel creatievere manier naar voor gebracht. Ook de genodigden waren bijzonder enthousiast over wat ze hadden meegemaakt. Ze bleken erg verrast, omdat het event een wending nam die ze aan het begin van de avond zeker niet hadden verwacht. Ze herinneren zich allemaal het verhaal van Modular, en het event is nog steeds een gangbaar onderwerp bij informele contacten, en wordt gebruikt als ijsbreker bij nieuwe bijeenkomsten.

www.kinggeorge.land