Associaties

Jan 22, 2022, 9:23
ACC Talent Bank

ACC Talent Bank

26 mei 2020

Er is geen enkele sector waar het Human Capital zo kapitaal is als in de Creatieve Sector. Al wie een bureau runt, weet hoe moeilijk het is om de juiste talenten aan te trekken en – veel erger nog – te moeten laten vertrekken omwille van economische redenen of het verlies van een belangrijke klant.

Daarnaast mogen we de impact van een ontslag bij een trouwe medewerker niet onderschatten.

Ook nu weer moeten we rekening houden met grote verschuivingen binnen de bureaus. 

Daarom werd de ACC Talent Bank opgericht: een gratis service voor ACC-leden, die hen in staat stelt om perspectief te bieden aan de medewerkers die ze moeten laten vertrekken en voor andere leden om makkelijk in contact te komen met potentiële nieuwe medewerkers.

ACC heeft niet de ambitie om als Headhunter te worden ingeschakeld; we willen gewoon een draaischijf aanbieden aan onze leden die talent ter beschikking hebben en zij die talent zoeken. 

De ACC Talent Bank vertrekt van enkele eenvoudige basisprincipes:

  • Een werkgever die talent moet laten vertrekken, vult dit Talent Formin met informatie over de betrokken persoon.
  • De ACC Backoffice voegt een REF toe aan de kandidaat en post het Talent Form op de ACC Talent Bank, zonder de naam van de kandidaat noch die van het bureau waar hij/zij moet vertrekken.
  • Bureaus die op zoek zijn naar talent, kunnen de ACC Talent Bank hier consulteren
  • Indien een werkgever geïnteresseerd is om in contact te komen met een kandidaat, contacteert hij de ACC Backoffice, die de kandidaat vraag of hij/zij geïnteresseerd is in een gesprek met het bureau.
  • Indien het antwoord positief is, worden beiden met elkaar in contact gebracht.

Meer informatie vindt u hier

Meer van ACC Belgium :