Associaties

Feb 22, 2024, 6:19
Petra De Roos versterkt management ACC

Petra De Roos versterkt management ACC

11 januari 2024

Petra De Roos, tot voor kort MD van LDV United, kiest voor een wending in haar carrière en wordt Managing Director bij ACC,  de branchevereniging die ze al haar ganse loopbaan in het hart sluit. Ze doet dit in tandem met Johan Vandepoel, die zijn geesteskind in goede handen wil achterlaten en daar ruimschoots de tijd voor uittrekt om haar in een overgangsperiode klaar te stomen om de fakkel als CEO over te nemen.

 “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik bij LDV United de kans kreeg om door te groeien van stagiaire tot Managing Director; in die hoedanigheid heb ik kunnen ervaren hoe belangrijk het is om voor alle niveaus op een sterke en voluntaristische vereniging te kunnen terugvallen. De initiatieven en opleidingen van de ACC zijn de afgelopen 25 jaar een constante geweest in mijn professionele loopbaan en ik heb met periodes ook al een groter engagement opgenomen met veel plezier en enthousiasme. Ik kijk dan ook met voldoening terug naar de ‘Open Door Days’ voor studenten die ik mee mocht organiseren; mijn periode in het Expert Center Advertising, waar ik Johan beter leerde kennen en wat ik later ook enkele jaren geleid heb nadat we het omdoopten naar "Sector Challenges". Naar St-Canneke, dat ACC cadeau kreeg van LDV en meer recent naar de vele initiatieven binnen de Raad van Bestuur van ACC, waarvan ik de laatste twee jaar deel mocht uitmaken. Toen de opportuniteit zich voordeed om samen met Johan aan de ACC-kar te trekken, wist ik snel: dit wordt mijn nieuwe missie!”, zegt Petra De Roos.

ACC is het laatste decennium uitgegroeid van de vereniging van de reclamebureaus tot de koepelvereniging van alle communicatiedisciplines, met 200 leden, vele Expert Centers, platformen, benchmarks, opleidingen, tools & services.

Karen Corrigan, Voorzitter ACC vult aan: “Er ligt heel wat op de plank van de ACC de komende jaren. Petra is de gedroomde persoon om het team van ACC mee aan te sturen en om de nieuwe visie en het programma rond ‘VALUE CREATORS’ mee vorm te geven. Dus: van harte welkom, Petra!”

En ook Johan Vandepoel is blij met de komst van Petra: “Ik ben nog elke dag blij en trots dat ik ons vak mag vertegenwoordigen, maar er rest nog zoveel te doen en er is zo weinig tijd. Als je dan de kans krijgt om er tijdens de laatste jaren van je carrière nog eens een goede lap op te geven met een zeer  fijne en alom gerespecteerde collega als Petra, dan kan je alleen maar nog blijer en nog trotser zijn!”

Meer van ACC Belgium :