Vaste & tijdelijke locaties

Jan 22, 2022, 9:57
Beurzen als veilige marktplaatsen

Beurzen als veilige marktplaatsen

06 december 2021

Na het overlegcomité van vrijdag 3 december 2021 is Easyfairs, organisator van beurzen en uitbater van beurshallen, blij dat beurzen blijvend erkend worden als marktplaatsen die in alle veiligheid kunnen plaatsvinden.

Handelsprotocol
Beurzen vallen namelijk onder het handelsprotocol, net zoals winkels en shoppingcentra die ook open blijven. En dat is volledig terecht want beurzen zijn marktplaatsen waar handel gedreven wordt, met het enige verschil dat ze tijdelijk zijn. Het zijn winkels, maar dan op de beursvloer met ongeveer dezelfde regels. Daarom vallen wij met beurzen al van bij het begin van de Corona pandemie onder het handelsprotocol.

Verder is het zo dat beurzen, dankzij de registratie van bezoekers en andere maatregelen, heel wat meer controle hebben op de flow van de bezoekers en de te verwachten drukte zodat onmiddellijke bijsturing mogelijk is.
De diverse beurzen die we in de afgelopen periode organiseerden, hebben dan ook kwalitatief en veilig plaatsgevonden.

“Wij nemen de huidige situatie met betrekking tot COVID-19 zeer ernstig want de gezondheid en het welzijn van onze exposanten, bezoekers en medewerkers is onze hoogste prioriteit. Dat was reeds zo gedurende de volledige periode van de pandemie en dit is ook nog steeds en meer dan ooit het geval” zegt Dirk Van Roy, CEO van Easyfairs België. “In lijn met de laatste beslissingen van de regering van 26 november en 3 december 2021, hebben wij bovenop de reeds voorziene veiligheidsmaatregelen, ook een aantal extra maatregelen voorzien.”

We lijsten de voornaamste hieronder op:
- Toegang enkel op vertoon van een Covid Safe Ticket (CST) gecombineerd met de controle van de identiteitskaart
- Exposanten zonder Covid Safe Ticket (CST) moeten ter plaatse een covid-test laten uitvoeren alvorens de beurs te betreden. Een onsite Covid-19 testcentrum is gedurende de hele periode van de beurs voorzien
- Het dragen van een mondmasker is verplicht op de beurs tijdens verplaatsingen
- Het respecteren van een veilige afstand waar nodig.
- Er is voldoende ventilatie en permanente monitoring van de C02-waarden
- Overal op de beursvloer zijn desinfecterende handgels voorzien
- Elke exposant krijgt een gratis desinfectie-pakket op de stand geleverd
- Voor catering wordt het Horecaprotocol toegepast
- Door het gebruik van moderne technologieën zoals de Visit-Connect app en de SmartBadge zorgen wij voor een veilige uitwisseling van contactgegevens en informatie tussen exposanten en bezoekers.
- Cashless payments zijn de norm

Het kan en het mag
Daarom willen wij nog eens extra in de verf zetten dat, in lijn met de laatste beslissingen van de regering van 26/11/2021 en 03/12/2021, beurzen mogen plaatsvinden.

Wij zien ook dat bezoekers ons dat vertrouwen schenken en onze beurzen nog steeds bezoeken. Sterker nog, onze exposanten en partners sloten hun beursdeelname bij ons af met eenzelfde of zelfs hogere tevredenheid dan op vorige edities.

Bezoekers nemen ook meer de tijd om hun concrete behoeftes in te vullen. Dat resulteert soms misschien in iets minder, maar wel kwalitatievere bezoekers.

Meer van Easyfairs :

Easyfairs