Vaste & tijdelijke locaties

Mar 28, 2024, 19:00
ArcelorMittal Hackathon in The EGG Brussels

ArcelorMittal Hackathon in The EGG Brussels

11 februari 2019

Eind september organiseerde ArcelorMittal België met succes zijn tweede hackathon. Het evenement vond plaats in The EGG Brussels, doorlopend van zaterdagochtend tot zondagmiddag.

Het woord hackathon is een combinatie van ‘hack’, wat staat voor het optimaliseren van een programma, en ‘marathon’. Tijdens een hackathon werkt een team samen aan een bepaald onderwerp of probleem dat binnen een korte termijn opgelost moet worden. Net als het sportieve evenement waarnaar het vernoemd is, vraagt de hackathon veel energie gedurende een veeleisende tijdspanne. En de vergelijking stopt hier niet, want ook bij een hackathon zijn de deelnemers trots wanneer de inspanning voorbij is en het doel is bereikt.

De industrie 4.0 speelt een centrale rol binnen onze vestigingen van ArcelorMittal Belgium, met als doel om de ‘slimme fabriek van de toekomst’ te worden. Als hoogtechnologisch en innovatief bedrijf zetten wij dagelijks de nieuwste technieken in voor het verzamelen, verwerken, visualiseren en analyseren van allerlei (proces)gegevens. Deze gegevens dragen onder meer bij aan een veiligere en efficiëntere organisatie.

Tijdens de Challenge van dit jaar (de naam van onze hackathon) werden de deelnemers uitgedaagd om het veiligheidsniveau van ArcelorMittal Belgium nog verder te verhogen. Er werden zeer uitdagende en moderne technologieën gebruikt zoals chatbots, artificiële intelligentie en methoden om op een gestructureerde manier om te gaan met natuurlijke spraak en tekst. Daarmee wilden we de basis leggen voor de digitale veiligheidsassistent van de toekomst.

De drie winnende teams waren:
Chatbot – Chatlayer
Visie Ai – Kapernikov
NLP – Safe.ly

Elk winnend team kreeg € 2000 en een (in-house ontwikkeld) 3D-model van het logo van de veiligheidsassistent van de Challenge. Het evenement richtte zich op studenten en ondernemende jongvolwassenen. Naast het volledig verzorgde weekend (met inbegrip van grappige activiteiten zoals eendjes vissen met drones) kregen alle deelnemers de kans om verschillende workshops bij te wonen van experts uit het domein (universiteiten van Bergen, Leuven en Brussel alsook Microsoft).

Meer van The EGG Brussels :

The EGG Brussels