Vaste & tijdelijke locaties

Apr 19, 2024, 19:31
Staatshoofden in The EGG Brussels

Staatshoofden in The EGG Brussels

13 maart 2017

Het congrescentrum The EGG Brussels, vlakbij het station Brussel-Zuid, startte het jaar met een historische gebeurtenis! Op maar 2 korte maanden tijd verwelkomden we verschillende politieke figuren tijdens nationale en internationale evenementen.

Onze meest prestigieuze gasten waren bondskanselier Angela Merkel en onze eigen koning Filip van België.

Aan het begin van het jaar kwamen er in The EGG Brussels voor het eerst 2 universiteiten samen om een eredoctoraat uit te reiken. Op 12 januari overhandigden rector Rik Torfs (KU Leuven) en rector Anne De Paepe (Ugent) de Duitse bondskanselier Angela Merkel een gezamenlijk eredoctoraat. Merkel ontving het eredoctoraat voor haar diplomatieke en politieke inspanningen om de politieke kracht van Europa te ontwikkelen en voor haar verdediging van de fundamentele waarden voor het vinden van eenheid in verscheidenheid.

Voor deze gelegenheid mochten we zowel bondskanselier Angela Merkel, als premier Charles Michel en minister-president Geert Bourgeois verwelkomen.

Op 9 maart 2017 verwelkomden we dan ons hoogsteigen staatshoofd. Koning Filip bezocht The EGG Brussels tijdens de Tech Startup Days 2017. Dit is een evenement voor techondernemers en bedrijfsvernieuwers met praktijkvoorbeelden en getuigenissen waarmee beginnende bedrijven hun ondernemingsproject naar een hoger niveau kunnen schoppen.

Het is een grote eer om belangrijke gasten te mogen verwelkomen, maar het vergt ook veel teamwerk. The EGG Brussels werkt nauw samen met plaatselijke instanties, de stad Brussel en Anderlecht, Visit Brussels en heel wat andere actoren. Wij willen ze bij deze opnieuw bedanken voor hun inspanningen en hulp om het bezoek van deze belangrijke gasten vlot te doen verlopen.

www.eggbrussels.be

Meer van The EGG Brussels :

The EGG Brussels