Vaste & tijdelijke locaties

Apr 16, 2024, 16:04
Brewery of Ideas kiest dit jaar al voor 3de keer voor Lamot

Brewery of Ideas kiest dit jaar al voor 3de keer voor Lamot

19 oktober 2017

Congres- en Erfgoedcentrum Lamot is de Mechelse locatie bij uitstek voor de organisatie van bedrijfscongressen en –evenementen. Daarvan is ook Brewery of Ideas overtuigd. De organisator van B2B-events maakt dit jaar al voor de derde keer gebruik van de diverse faciliteiten. “Je kan inderdaad stellen dat wij een trouwe klant zijn. Maar met alle voordelen die Lamot biedt, is het voor ons als organisator ook een logische keuze”, aldus Peter Buelens, zaakvoerder Brewery of Ideas.

Dubbele conferentie

Na de Digital Transformation Conference in mei en een conferentie rond Internet of Things in juni, strijkt Brewery of Ideas op 25 oktober opnieuw neer in het Lamot. Een dubbele conferentie palmt dan het volledige, karaktervolle gebouw aan de Dijle in. Alle zalen worden daarbij benut. “De basisconferentie is de Belgian Cyber Security Convention. Kmo’s, grote bedrijven, overheden en non-profitorganisaties krijgen er de expertise van Belgische topspecialisten rond data- en cyberbeveiliging voorgeschoteld.”

Het andere luik heeft een meer internationale uitstraling met het EuroCloud Forum, de jaarlijkse hoogmis van de cloudwereld in Europa zeg maar. Na passages in Boekarest en Barcelona komt dat congres nu met heel wat internationale aanwezigheid naar het Mechelse Lamot. “Internationale sprekers uit 16 verschillende landen, waaronder twee directeurs van de Europese Commissie, komen het gebruik van de cloud in het bedrijfsleven verhelderen en promoten.”

Loyaliteit

Verandering van spijs doet eten, klinkt het gezegde. Maar voor de keuze van een eventlocatie ligt die redenering toch wat anders. “Lamot is uitermate geschikt voor conferenties als deze, waar zo’n 500 à 1.000 bezoekers naartoe komen. De infrastructuur is optimaal. Alleen de inkomhal al. Dankzij de grote lichtinval verdwijnt daar onmiddellijk de bekrompenheid. In tegenstelling tot vele andere locaties wordt er zo op natuurlijke wijze een zeer aangename sfeer gecreëerd. Ook de andere zalen en auditoria voldoen feilloos aan onze organisatorische eisen.” Een recente investering in het Auditorium werkt dat nog extra in de hand. Zowel het licht- als het visuele systeem werden daarbij grondig onder handen genomen.

Een optimale structuur dus, en hetzelfde kan gezegd worden van de begeleiding. Een conference manager doorloopt mee het traject vanaf de offerte tot de evaluatie. Hij is als het ware de architect van een congres. “Hij kent het gebouw en weet wat kan en wat niet. Met die nauwgezette en persoonlijke opvolging, steeds in overleg met de klant, is het niet verrassend dat we hier dit jaar al voor de derde keer staan.”

Ten slotte pleit ook de centrale ligging in het voordeel van het Congres- en Erfgoedcentrum. “De locatie is goed bereikbaar vanuit alle hoeken in België. Je zit bovendien in het hartje van Mechelen, wat meteen voor een extra beleving zorgt bij de bezoekers van zo’n congres. Verandering van spijs kan dan wel doen eten, maar voor de organisatie van onze mid-sized evenementen kiezen wij resoluut voor Lamot.”

Lamotbier

Congres- en erfgoedcentrum Lamot is vandaag één van de meest gedurfde staaltjes hedendaagse architectuur in het hart van Mechelen. Waar tot in de jaren tachtig het legendarische Lamotbier werd geproduceerd, vonden vorig jaar in totaal zo’n 450 bedrijfscongressen, -evenementen of -feesten plaats. Lamot beschikt over vier kleinere vergaderzalen en break-out ruimtes, en acht zalen met een capaciteit die van 5 tot 500 personen varieert. De ondersteuning gebeurt door een klein en flexibel team, telkens op maat van de eisen en verwachtingen van de klant. Ook Grand Café Lamot, de ideale partner voor catering bij kleine en grote evenementen, is gevestigd in de voormalige brouwerij aan de Mechelse vismarkt. Al deze combinaties creëren een authentiek kader voor bedrijfsactiviteiten, op een unieke locatie met een culturele meerwaarde.

www.lamot-mechelen.be

Meer van Lamot Congres en Erfgoedcentrum :

Lamot Congres- en Erfgoedcentrum