Benelux Event Awards

Feb 22, 2024, 5:43
De stad Mechelen ontvangt  de BEA Awards in 2019… én 2020

De stad Mechelen ontvangt de BEA Awards in 2019… én 2020

02 oktober 2018

De stad Mechelen is de gaststad voor de edities 2019 en 2020 van de BEA Awards, de competitie die de beste live communicatieprojecten beloont. De 21ste uitreikingsceremonie zal plaatsvinden op 27 maart 2019.

De BEA Awards verlaten Gent om voor twee jaar hun tenten op te slaan in Mechelen. Hoewel het evenement zijn formule aanpast, na een raadpleging van stakeholders uit de B2B-eventsector, behoudt het wel zijn rondreizende karakter. Afgelopen zomer hebben Stad Mechelen, Congresbureau Meet in Mechelen (Toerisme Mechelen) en Nekkerhal hun krachten gebundeld om het evenement in 2019 en 2020 naar hun stad te halen. Ook Congres- en erfgoedcentrum Lamot, de Mechelse Hotelassociatie (MHA), Kasteel Tivoli en Technopolis engageren zich om mee te werken aan het project. Voor de MICE-actoren van de stad zal de ontvangst van de BEA Awards een gelegenheid zijn om te benadrukken welke stappen er in Mechelen zijn genomen om het zakentoerisme te ontwikkelen.

Bart Somers, burgemeester van Mechelen: “Mechelen heeft de voorbije jaren grote stappen vooruit gezet als congresstad. Met Lamot zitten wij trouwens in de top 4 van beste congrescentra van het land. Door de BEA Awards naar Mechelen te halen onderstrepen wij het belang en de prominente plek van Mechelen in de sector van de bedrijfsevenementen. Mechelen heeft daar de ruimte, de accommodatie en de unieke troeven voor. Ik zeg wel eens dat Mechelen tegelijk de kleinste grootstad en het grootste dorp van Vlaanderen is. Dat is de unieke charme in beleving die onze stad kenmerkt."

"Wij werden meteen getroffen door de vastberadenheid, het enthousiasme en het reactievermogen van onze Mechelse gesprekspartners", zo vertellen de organisatoren van de BEA Awards. "Hoewel we nog maar bij het begin van het evenement staan en heel wat elementen nog moeten worden ingevuld, is het nu al duidelijk dat er in Mechelen een sterke wil is om het potentieel van de stad aan de deelnemers te tonen. Wij zijn er al van overtuigd: men zal de stad kunnen (her)ontdekken vanuit een volledig nieuw event-perspectief."

Verschillende spelers uit de Mechelse zakentoerismesector drukten de wens uit om de algemene coördinatie van de BEA Awards toe te vertrouwen aan een lokaal evenementenbureau. Voor Event Masters (Willebroek), dat deze taak op zich zal nemen, zal de uitdaging groot zijn. Na een zeer geslaagde jubileumeditie verwacht het comité van de BEA Awards dat deze nieuwe editie de start betekent voor een nieuw soort sectorevenement: een format dat tegelijkertijd informatief, inspirerend, innovatief en verenigend is.

Bert Knuts, CEO Event Masters: "Met veel enthousiasme zet Event Masters de schouders onder de organisatie van de BEA Awards in Mechelen. We zijn vastberaden om 'de hoogmis van de eventsector' een nieuw elan te geven, waarbij er plaats is voor zowel content als entertainment. Event Masters viert volgend jaar ook haar 25ste verjaardag en we zien het als het ideale moment om ons (nog) eens te tonen aan de hele sector. Het wordt een niet te missen editie!"

De dag van 27 maart 2019 zal worden opgedeeld in twee luiken : overdag de publieke ‘live’ presentatie van de finaleprojecten in het Congres- en erfgoedcentrum Lamot, ’s avonds gevolgd door de uitreikingsceremonie en de jaarlijkse BEA-avond in de Nekkerhal.

De projecten voor de BEA Awards kunnen worden ingediend tussen 15 oktober en 15 november 2018. Het presentatiemateriaal voor de evaluaties moet voor 21 december 2018 worden doorgestuurd.

 

Meer van BEA Awards Meet in Mechelen Event Masters Nekkerhal Lamot Congres en Erfgoedcentrum Technopolis Kasteel Tivoli :