Vaste & tijdelijke locaties

Sep 21, 2020, 2:19
Lamot blikt terug op beste jaar ooit

Lamot blikt terug op beste jaar ooit

18 januari 2016

Lamot kan terugblikken op een erg succesvol 2015. Meer nog: 2015 was het beste jaar ooit. Niet alleen omdat het Congres- en Erfgoedcentrum dit jaar zijn tiende verjaardag vierde met gesmaakte activiteiten, maar ook omdat de zaalverhuur nog nooit zo hoog lag.

Nu Lamot het bilan opmaakt van het voorbije jaar, kan het alleen maar tevreden zijn. Want 2015, het tiende jaar van het huidige congrescentrum, is het meest succesvolle tot nog toe. Nooit eerder werden de verschillende zalen en auditoria zo vaak verhuurd als het voorbije jaar.

“Het geeft ons team veel voldoening dat ons tiende jaar meteen ook het beste is”, zegt Jan Simons, manager van Lamot. “De maatstaf die wij gebruiken is zaalverhuur. Die lag nooit eerder zo hoog. De klanttevredenheid speelt daar ongetwijfeld een belangrijke rol in. Ons team zorgt voor tevreden klanten, en die zorgen op hun beurt voor mond-aan-mondreclame en naamsbekendheid. Maar we gaan nu niet op onze lauweren rusten: we hebben zeker nog groeimarge.”

Met de complimenten van Somers en Siffer

De goede jaarcijfers zijn ook burgemeester Bart Somers (Open Vld) en Lamot-voorzitter Björn Siffer (Groen) niet ontgaan.

“Lamot brengt als congrescentrum letterlijk leven in de brouwerij, in het hart van Mechelen. Dat 2015 ons beste jaar ooit is op het vlak van exploitatie, bewijst dat eens te meer”, zegt een fiere Björn Siffer. “Voor zijn tiende verjaardag konden we Lamot geen mooier verjaardagscadeau schenken”, stelt Bart Somers. “Lamot is groot geworden! Het werd een referentie ver buiten de stad en een visitekaartje van het nieuwe Mechelen. Het commercieel succes heeft Lamot te danken aan een professioneel en gedreven team. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de mooiste jaren van Lamot nog moeten komen.”

Twee verjaardagsfeesten

Ook los van de cijfers kan Lamot terugblikken op een mooi jaar. Eind september werd voor de klanten het dagvullende verjaardagsfeest ‘Lamot: A story about innovation’ georganiseerd. Twee weken geleden was er dan weer de eerste van zeven gidstochten door Lamot, voor de Mechelaars zelf. Het voorbije jaar stond Lamot trouwens opnieuw in de top-5 van beste congrescentra, opgesteld door Experience Magazine na een enquête bij 800 bedrijven.

Copyright foto's 1-4: Luc Hilderson

www.lamot-mechelen.be

 

Meer van Lamot Congres en Erfgoedcentrum :

Lamot Congres- en Erfgoedcentrum