Vaste & tijdelijke locaties

Apr 25, 2024, 13:27
Joke Vanderschoot komt het Lamot team versterken

Joke Vanderschoot komt het Lamot team versterken

01 oktober 2019

Sinds 1 oktober is zij bij Congres- en Erfgoedcentrum Lamot actief als Junior Conference Manager. Samen met Aziza Amtout, al jaren een vaste waarde in Lamot, zal Joke de congressen begeleiden.

Klantenservice staat hierbij altijd centraal. Beide dames willen klanten zoveel mogelijk ‘ontzorgen’.  De klant moet zijn deelnemers naar Mechelen krijgen, de rest regelt het team van Lamot. En die aanpak werkt. Per jaar zijn er in Lamot zo’n 350 à 450 congressen en events, en ontvangt men tot 30 000 mensen. Aziza en Joke moeten zorgen voor een mooie mix van ervaring en jong enthousiasme.

Joke kijkt er alvast naar uit om aan de slag te gaan bij Lamot. “Ik ben 25 jaar en koester een grote passie voor cultuur en alles wat daaraan verbonden is. Ik heb een masteropleiding genoten in de Kunstwetenschappen en Archeologie aan de VUB. Mijn eerste werkervaring met publiekswerking en eventorganisatie heb ik opgedaan bij het Museum voor Natuurwetenschappen te Brussel. Daarnaast ben ik ook reeds enkele jaren actief als vrijwilliger bij AmuseeVous – een jongerenorganisatie die zich inzet om via participatieve projecten en events culturele instellingen, zoals musea, aantrekkelijk te maken voor jongvolwassenen.”

Ze legt ook uit waarom ze voor Lamot kiest. “Ten eerste vind ik het fijn om op zoek te gaan naar de juiste formule voor een event, om zo een mooi resultaat te creëren. Daarnaast spreekt ook het erfgoedverhaal in Lamot mij enorm aan. De details van de oude brouwerij worden alvast mooi weerspiegeld in de architectuur van het gebouw. Voor mij is het een uitdaging om de charme en vooral de erfgoedbeleving nog meer naar boven halen. Dit is een uitdaging, die ik graag aanga en verder wil uitwerken, om een fantastische beleving te creëren.”

Ook Aziza kijkt uit naar de samenwerking. “Jokes enthousiasme en gedrevenheid valt onmiddellijk op. Zij heeft een frisse kijk op de zaak. Dus dat zit wel goed!”

Meer van Lamot Congres en Erfgoedcentrum :

Lamot Congres- en Erfgoedcentrum