Event Agencies

Apr 21, 2024, 3:25
Unieke belevingscontainer toont hoe bedrijventerreinen waterduurzaam kunnen worden

Unieke belevingscontainer toont hoe bedrijventerreinen waterduurzaam kunnen worden

21 maart 2024

Vlaanderen krijgt steeds vaker af te rekenen met intense droogte en wateroverlast. Om ons daartegen te wapenen slaat VITO de handen in elkaar met The Oval Office. Een nieuwe activatie moet de bedrijfswereld en overheden inspireren om samen te werken voor meer waterwinst.

Waar een wil is, is een waterweg

Bedrijven spelen een cruciale rol in een toekomstbestendig waterbeheer in Vlaanderen. Met een nieuwe campagne wil de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) duidelijk maken hoe je op grotere schaal winst haalt uit water, specifiek op en rond bedrijventerreinen. Aan de hand van tastbare slimme ingrepen toont VITO hoe je geld en water kunt besparen, maar ook hoe je tijdwinst boekt of winst haalt voor natuur en maatschappij.

Overheden, bedrijven, landbouwers en onderzoekers kunnen daarvoor verschillende acties nemen zoals ontharden en vergroenen, en water vasthouden boven én onder de grond in buffers. Die kunnen we dan slim sturen en verbinden om water te delen tussen bedrijven, of met landbouw en groendienst. Zulke ingrepen blijven echter deels onzichtbaar omdat ze zich onder de grond afspelen.

Daarom ontwikkelde VITO samen met The Oval Office een modulaire ervaring waar bezoekers een blauw-groen bedrijventerrein van de toekomst kunnen ontdekken. Beheerders van bedrijfssites, lokale overheden, landbouwers en bedrijven kunnen zich laten inspireren om zelf actie te nemen voor waterduurzame bedrijventerreinen. De bezoekers worden in het verhaal ondergedompeld aan de hand van een luisterspel, tastbare beelden en interactieve opstellingen.

De waterbelevingscontainer op tournee

De belevingscontainer is verplaatsbaar en zal doorheen Vlaanderen reizen en op gerichte locaties neerstrijken. De watercontainer maakt onder meer deel uit van het Flanders Technologie en Innovatie-festival dat van 16 tem 21 maart in Hasselt plaatsvindt, en van het slotfestival in Antwerpen op 23 en 24 maart.

Meer uitleg vind je op www.waterwinst.be/beleving.

Credits

  • Client: VITO
  • Contact: Maaike Vandekerckhove en Wim Schiettecatte
  • Agency: The Oval Office
  • Account Team: Line Reynaert, Eva Verhofstadt, Céline De Vreese
  • Strategy: Marijke Dubois
  • Creation: Evy Donse
  • Design: Yanina Suykens
  • Audio: Het Geluidshuis
  • Bouw container: Plug ’n Play

Meer van The Oval Office :