Event Agencies

Oct 16, 2024, 2:17
The Oval Office stemt voor OVAL

The Oval Office stemt voor OVAL

15 oktober 2024

In een wereld vol harde lijnen en scherpe hoeken, geeft The Oval Office haar stem aan empathie. Het creative agency, gespecialiseerd in brand experiences, zet resoluut in op verbinding. Dat wordt heel duidelijk in haar nieuwe identiteit: vanaf 15 oktober gaat het bureau verder onder de naam OVAL.

Enkele dagen na onze lokale stembusgang en drie weken voor de Amerikaanse verkiezingen is hét ideale moment om een signaal te geven: we verlaten The Oval Office! Weg van een wereld vol harde lijnen en scherpe hoeken, transformeert het bureau met volle overtuiging in OVAL.

“We skippen vanaf vandaag ‘The Office’”, lacht Jeroen Rigole, Managing Director in België. “Met OVAL maken we onze bestaande belofte en visie nog duidelijker: we zijn een creatief bureau, gedreven door empathie. We gaan op zoek naar positieve impact door betekenisvolle ervaringen te creëren voor medewerkers, consumenten, burgers en bedrijven. Onze missie verandert dus niet en ook ons talentvolle team blijft hetzelfde creatieve, impactvolle werk maken waarvoor we bekendstaan. Ik kijk ernaar uit om samen met hen en onze klanten onder de nieuwe vlag verder te bouwen aan ons mooie verhaal.”

Bijna 13 jaar geleden werd The Oval Office opgericht door Wouter Boits. Vandaag zijn niet alleen de tijden, maar de hele wereld en dus ook The Oval Office grondig veranderd. Het ‘live communicatiebureau’ evolueerde tot een ‘creative agency’, dat vandaag bekendstaat om haar strategisch onderbouwde, impactvolle campagne-concepten die zowel live als digitaal worden beleefd. Haar trouwe klanten appreciëren het nog steeds onafhankelijke bureau vooral vanwege haar menselijke, warme en persoonlijke aanpak.

Een nieuwe naam die beter past bij wie we zijn

“Bij aanvang koos ik met The Oval Office voor een licht uitdagende, grappige en dus opmerkelijke naam. Het was 2 jaar na de verkiezing van de eerste zwarte Amerikaanse president en niemand die er aanstoot aan nam. Integendeel, het bleek een uitstekende conversation starter”, licht Wouter Boits, Founder & CEO, toe.

“Echter, met stijgende verbazing zijn we over de jaren heen getuige geweest van een steeds agressiever wordende toon in de politieke communicatie, ook vanuit en naar Het Witte Huis. Jammer genoeg heeft Amerika niet het monopolie op deze ongeziene verruwing; ondertussen hanteren politici in ongeveer heel de wereld (inclusief België) deze beproefde tactiek. Met verregaande gevolgen op het terrein… In deze gepolariseerde wereld beseffen we meer dan ooit dat we als bureau, samen met onze klanten, een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen hebben. In essentie: het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de kracht van empathie centraal te zetten in elke vorm van communicatie. Zonder empathie geen communicatie, zonder communicatie geen samenleving, zonder een samenleving geen communicatie. Zo simpel is het.”

Born in Europe

Het bureau groeide in het afgelopen decennium niet alleen in België, maar ook buiten de landsgrenzen in Nederland (Amsterdam), Frankrijk (Parijs) en Duitsland (Düsseldorf). Samen vormen ze vanaf vandaag OVAL, als één agency, ‘born in Europe’. Met identieke waarden staat het team van 120+ experts klaar om haar klanten ook over de landsgrenzen te ondersteunen. OVAL trekt dus volop de Europese kaart en kan in vier landen rekenen op tonnen lokale expertise om de strafste brand experiences te creëren.

Alle info is te vinden op de gloednieuwe website weareoval.be of weareoval.com.

Meer van OVAL :