Event Agencies

Jul 15, 2024, 7:59
BOOMING BELGIUM zet Belgisch ondernemerschap in de verf

BOOMING BELGIUM zet Belgisch ondernemerschap in de verf

13 juni 2024

Wist je dat 99% van de Belgische bedrijven kmo’s zijn? Zelfstandigen en kmo’s zijn de backbone van onze Belgische economie. Om dat Belgische ondernemerschap te stimuleren, lanceert de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie de campagne Booming Belgium. The Oval Office verzilverde deze pitch met hun booming concept, mediaplan en werkte de hele nationale campagne van a tot z uit.

De FOD Economie wil het ondernemingsklimaat bevorderen en lanceert daarom een webplatform met succesverhalen van Belgische ondernemers. Naast inspirerende succesverhalen bevat de website ook praktische informatie over hoe een zaak te starten, financieringsmogelijkheden, etc. De FOD lanceert tot 30 juni een oproep om getuigenissen te verzamelen en nieuwe succesverhalen te delen, en zal in september een wedstrijd organiseren met publieksstemming om de website en de verhalen maximaal zichtbaar te maken.

Een doel waar The Oval Office heel graag haar schouders mee onder zet. Na een strategische analyse, gebaseerd op het kenmerkende empathiemodel, kwam het campagneconcept voort uit de trots die we als maatschappij voelen voor onze Belgische ondernemers.

Booming Belgium

Ondernemen is niet gemakkelijk, maar wel super uitdagend. Net die uitdagingen en het belang van het delen van succesverhalen treden op de voorgrond in deze campagne. 30 inspirerende succesverhalen tonen enkele cruciale aspecten van ondernemerschap: het durven starten, experimenteren, omringen met de juiste middelen en mensen, het vallen en opstaan maar vooral ook het volhouden en blijven gaan.

Line Reynaert, Client Director: “Met de allitererende campagnelijn “Booming Belgium” willen we Belgische succesverhalen in de kijker zetten en anderen aansporen om zelf te ondernemen.”

The Oval Office zette deze opvallende campagne in een mum van tijd neer. De goesting en passie van de ondernemers werd doorgetrokken in de energieke radiocampagne, in tal van inspirerende native artikels, display - en print advertising, en ook de integratie in het TV-programma Succes Stories. Heb je zelf een Booming Business of wil je eraan beginnen? Neem dan zeker een kijkje op Booming Belgium en laat je inspireren. Let’s boom!

Team:

  • Klant: FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
  • Contact: Nathalie Djamous
  • Agency: The Oval Office
  • Account Team: Line Reynaert, Elien Van Baelen
  • Strategie: Marijke Dubois
  • Creation: Ellen Van de Gehuchte, Seb Van Reet
  • Design: Jon Troch, Yanina Suykens
  • Radio: Het Geluidshuis
  • Video: Motionmakers

Media: Zigt, IPM, DPG

Meer van The Oval Office :