Event Agencies

Oct 6, 2024, 6:35
The Oval Office en Safeonweb maken van de kleinste gemeente Herstappe nu ook de veiligste van België

The Oval Office en Safeonweb maken van de kleinste gemeente Herstappe nu ook de veiligste van België

03 oktober 2024

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en het experience driven communicatiebureau The Oval Office werken samen om tweestapsverificatie (2FA) dé standaard te maken in België. De campagne begint in Herstappe, de kleinste gemeente van het land, en wil alle Belgen aansporen om 2FA te activeren.

Herstappe als inspiratie voor het hele land

En waar beter beginnen als in de kleinste gemeente van België? Het Safeonweb-team ging langs bij de bewoners van Herstappe - om iedereen te helpen 2FA te activeren (en aan te tonen hoe vlot dat gaat!). Dankzij de informatiesessies van het Safeonweb-team is Herstappe nu de eerste gemeente waar tweestapsverificatie de norm is - dé veiligste gemeente. De 80 inwoners fungeren als ambassadeurs in de nationale campagne, met verhalen die worden verteld via tv, online video’s en native content. De boodschap is duidelijk: buren, familie en vrienden helpen elkaar om hun accounts te beveiligen. De inwoners van Herstappe en het Safeonweb-team zijn zelf de gezichten van de campagne. Door deze persoonlijke aanpak wil de campagne een breed publiek inspireren om zelf aan de slag te gaan met 2FA.

Een sterke samenwerking met een vertrouwd team

Deze unieke campagne komt voort uit een jarenlange samenwerking tussen het CCB en The Oval Office. Door wederzijds vertrouwen, zetten ze samen een gedurfde, creatieve campagne op die mensen in beweging brengt en de digitale veiligheid van alle Belgen versterkt.

Op weg naar een veiligere digitale toekomst

Sterke wachtwoorden gebruiken is belangrijk, maar alleen een wachtwoord beschermt je niet voldoende. De kans dat één van jouw wachtwoorden nu al op het internet zichtbaar is, is redelijk groot. ​ Als een hacker of oplichter je wachtwoord kan bemachtigen, kan die je mailbox gebruiken, bestellingen plaatsen in jouw naam, iets op jouw Facebook plaatsen, in jouw plaats gamen op jouw account, enz…

Tweestapsverificatie is een eenvoudige, maar krachtige manier om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot persoonlijke gegevens. De tutorials en extra toelichting op de website maken het eenvoudig voor elke Belg om 2FA te activeren en hun digitale leven beter te beschermen.

De aftrap van deze campagne markeert een belangrijke mijlpaal in de missie van het CCB om België veiliger te maken. Door samen te werken en elkaar te helpen met het installeren van tweestapsverificatie (2FA), kunnen we als land de strijd tegen cybercriminaliteit aangaan. De kleinste gemeente Herstappe heeft de eerste stap gezet – nu is het aan de rest van België om te volgen.

Voor meer informatie en tutorials, bezoek de campagnewebsite of neem contact op met het Safeonweb-team. Ga ook zelf aan de slag en activeer 2FA op je accounts!

Meer van The Oval Office :