Event Agencies

Apr 25, 2024, 9:40
Saoedi-Arabië valt voor Fungroup attracties

Saoedi-Arabië valt voor Fungroup attracties

25 januari 2018

Na bioscopen nu ook Fungroup-attracties in Saoedi-Arabië

Ondernemer Stefan Kerkhofs, zaakvoerder van The Fungroup, scoort al jaren op de buitenlandse markt met zijn concept ‘Dinner in the Sky’ waar hij wereldwijd in 62 landen actief is. Nu blijkt ook de exportgroei van zijn volledige productaanbod niet meer te stuiten. Vandaag vertrekt nl. de eerste container met Beringse attracties naar ‘het land in verandering’.

Prins Mohammed bin Salmon koopt Beringse attracties

Sinds de aanstelling van de 32-jarige Saoedische prins Mohammed bin Salmon hebben er zich al beduidend ingrijpende veranderingen voorgedaan in een streven naar een gematigde islam. Zo gaan er in maart na 35 jaar opnieuw bioscopen open, zien we vrouwen zonder hoofddoek in promotiefilmpjes en zullen ook vrouwen binnenkort auto mogen rijden.

Deze veranderingen leveren voor The Fungroup een groot order op nu ook een wereld van entertainment wordt toegelaten. Onderzoek wees nl. uit dat de Saoedi’s jaarlijks miljarden dollars uitgeven aan entertainment in buurlanden Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten”, zegt Fungroup zaakvoerder Stefan Kerkhofs.

“Als antwoord daarop worden nu wereldwijd de meest spectaculaire attracties aangekocht door de Saoedi’s waarmee als het ware een tour doorheen het land wordt georganiseerd. Op deze manier willen de ze de wereld laten zien dat hun land in verandering is”. “Vandaag verschepen wij alvast onze Sky-Fall, de Space-Bikes, The Black Stage en de Surfsimulator” waarmee ons exportverhaal een flinke boost krijgt.

Ook in Saoedi-Arabië leren ze jumpen

“Op 27 februari reist er een heel team van The Fungroup af naar Saoedi-Arabië, o.l.v. mezelf, waarbij de locals de nodige opleidingen en trainingen krijgen om zich de opstelling en bediening van onze attracties eigen te maken. Het begin van een traject waarbij onze klant de intentie heeft een Fungroup Saoedi-Arabië op te richten”.

“Voor The Fungroup ligt de weg nu open om het exportverhaal verder uit te bouwen. Op dit moment lopen nl. onderhandelingen om een volgende lading naar daar te verschepen met oa. The Sky Jump en de Benji-Jump”, aldus Kerkhofs, die ook de Saoedi’s zal leren wat fun is!

Voor meer info:

The Fungroup
Tel: +32 11 539 500
E-mail: info@fungroup.be

www.fungroup.be

Meer van The Fungroup :