Benelux Event Awards

Oct 21, 2021, 14:11
Bea World: 2 Belgische projecten in de finale

Bea World: 2 Belgische projecten in de finale

17 oktober 2017

Fast Forward Events en Events in the Sky verdedigen de Belgische kleuren tijdens het Festival van de eventsector, dat in november zal plaatsvinden in Porto. Een mooie prestatie, zeker als je weet dat met 296 projecten uit 27 landen, alle inschrijvingsrecords gebroken werden.

Nadat ze eerder al beloond werden tijdens de Benelux Event Awards 2017, zullen beide agentschappen hun projecten 'Antwerp City Drops' en '10 Years anniversary Dinner in the Sky' live voorstellen aan een jury die bestaat uit corporate event managers van gevestigde bedrijven overal ter wereld. Het doorstoten tot de finaleronde is nog maar een eerste stap, want het moeilijkste moet nog komen: proberen op te vallen tussen het honderdtal finaleprojecten, waarvan het merendeel werd uitgevoerd met budgetten die wij in ons land haast nooit tegenkomen.

Opvallen als atypisch event

In april pakte Fast Forward met Antwerp City Drops – een event voor Stad Antwerpen – al de Gouden BEA in de categorie B2C Evenementen. In Porto hopen Pascal Cauwelier en Mathias Kerckhof dit succes nog eens over te doen op een internationaal podium. “Wij zijn blij dat wij net als de voorbije jaren opnieuw de finaleselectie hebben gehaald”, aldus Pascal Cauwelier. “Anwerp City Drops is in feite een nogal atypisch sportverhaal, en ik ben dan ook erg benieuwd hoe het er in de finale vanaf zal brengen. We zitten in de categorie ‘public events’, en de lijst van concurrenten is toch wel behoorlijk pittig. Maar we hopen op dezelfde manier te kunnen scoren als tijdens de BEA Awards, met een atypisch event dat alternatieve sporten en urban cultuur in de aandacht brengt. Het zal niet makkelijk worden, maar we zullen onze huid duur verkopen.”

Vol vertrouwen naar Porto

Ook de andere Gouden BEA-winnaar van dit jaar stoot door naar de internationale finale. De spectaculaire viering van “10 Years Dinner in the Sky”, die Events in the Sky en Verhulst Events aan het Atomium organiseerden, gaat in Portugal voor niets minder dan het hoogste schavot. “Als je meedoet aan zo’n competitie, wil je die natuurlijk ook graag winnen”, zo zegt Stefan Kerkhofs. “Het is ons in België al gelukt, en op internationaal niveau moet het zeker ook kunnen. Ik denk dat onze case bijzonder sterk is, en dat we iets gerealiseerd hebben dat nog nooit eerder heeft plaatsgevonden. Ik heb nog niet gezien hoe de concurrentie in onze categorie eruit ziet, maar men zal toch verdomd goed uit de hoek moeten komen om ons te kunnen verslaan. De stroom van positieve reacties en persaandacht na het evenement geeft ons alvast veel vertrouwen.”

Festival

Voor zijn 12de editie, breidde de competitie zijn Europese reikwijdte uit en werd er plaats gemaakt voor een mondiale ambitie. Tot hiertoe met succes. De competitie is echter maar één van de aspecten van het festival dat gecreëerd werd door Salvatore Sagone. Elk jaar kan men tijdens het festival immers ook gaan luisteren naar internationale specialisten die spreken over hun strategieën binnen de evenementiële communicatie. "Bea World is een gelegenheid die zich maar eenmaal per jaar voordoet, en die professionals de kans geeft om de beste evenementen van bedrijven overal ter wereld te ontdekken, maar ook om kennis te maken met de tendensen en nieuwigheden binnen dit bijzondere universum, en om nieuwe strategieën te leren kennen tijdens de uiteenzettingen van onze internationale experten", aldus de CEO van de ADC Group.

Het Festival Bea World vindt plaats in Porto, van 15 tot 18 november aanstaande.

Info & inschrijvingen: beaworldfestival.com

Meer van fast forward :