Associaties

Oct 4, 2022, 5:50
De Belgische marcom-sector steunt Oekraïne via SOS Kinderdorpen

De Belgische marcom-sector steunt Oekraïne via SOS Kinderdorpen

03 maart 2022

Door de oorlog in Oekraïne komen veel kinderen, jongeren en gezinnen in gevaarlijke situaties terecht. ACC, BAM, UMA en Creative Belgium, met de hulp van LDV United, roepen hun leden op om een bijdrage te storten op rekening van SOS Kinderdorpen.

SOS Kinderdorpen biedt al 20 jaar steun aan kinderen in moeilijke thuis en/of familiesituaties. Ook in Oekraïne, waar ze twee kinderdorpen hebben bij Kiev en in Lugansk.

Serhii Lukashov, nationaal directeur van SOS Kinderdorpen Oekraïne: “Vanwege de massale toestroom van ontheemden in het westen van Oekraïne, zetten we met SOS Kinderdorpen Oekraïne noodprogramma’s op. Veel families zijn afgesneden van steun. Ze hebben geen voorraden en geen geld. Een deel van onze medewerkers is nu ook in het westen van Oekraïne bezig met het opzetten van acute hulp aan kwetsbare kinderen en gezinnen.”

ACC, BAM, UMA en Creative Belgium vragen hun leden het verschil te maken en te doneren.

Want door te doneren aan SOS Kinderdorpen maak je echt een direct verschil: je helpt namelijk rechtstreeks aan basisbehoeften, levensmiddelen en psychologische ondersteuning voor 15.000 kinderen en families. Daarnaast bied je ook hulp aan zo’n 60.000 kinderen en families die op de vlucht zijn voor de oorlog in hun eigen land.

Hoe kan je doneren?

1) Doneer hier
Donatiebedragen zijn mogelijk vanaf 1000, 2500 of 5000 euro.

2) Storten kan ook via onderstaand rekeningnummer, met de mededeling “#Marcom4Ukraine”. Op deze manier kunnen ze giften traceren en komt het geld zeker op de juiste plaats terrecht.
BE17 3100 4034 5521
Wie een overschrijving wenst van de donatie kan daarnaar vragen.

ACC, BAM, UMA en Creative Belgium.

Meer van ACC Belgium :