Associaties

Jun 22, 2021, 22:10
ACC lanceert Profitability Survey 2020

ACC lanceert Profitability Survey 2020

06 mei 2021

2020 was een rampjaar voor een groot deel van de creatieve sector, dat we zo snel mogelijk willen vergeten. Veel bureaus moesten talent laten vertrekken en eindigden diep in het rood. Dat maakt dat de jaarlijkse Profitability Survey van ACC dit jaar slechte herinneringen zal oproepen voor de meeste bureaus.

Marc Fauconnier (Voorzitter ACC): “We begrijpen dat onze leden misschien iets minder geneigd zijn om hun KPI’s voor afgelopen jaar in te vullen, maar we kunnen niet genoeg beklemtonen wat het belang is van goede en volledige data over de omvang van de Corona-crisis op de omzet, het aantal tewerkgestelden en de marges van de creatieve sector”.

 Johan Vandepoel (CEO ACC): “De data van de vorige Profitability Survey hebben ons geholpen om onze sector beter te kaderen bij de beleidsvoerders en extra steunmaatregelen te bekomen. Het is van cruciaal belang dat we deze nauwgezet opvolgen. Daarom vragen we onze leden met aandrang om de 4 gevraagde KPI’s evenals enkele optionele vragen, waaronder de besteedde uren aan competities in 2020, in te vullen”.

 ACC meldt ook dat de gegevens per bureau confidentieel blijven en dat bureaus, die voor het eerst deelnemen aan de Profitability Survey, gevraagd wordt om ook hun KPI’s voor 2019 door te geven, kwestie van een vergelijkbare basis te hebben.

Meer van ACC Belgium :