Vaste & tijdelijke locaties

Oct 23, 2018, 22:43
Mechelen groeit als congresbestemming

Mechelen groeit als congresbestemming

12 januari 2018

Niets dan positieve cijfers in het nieuwe jaarrapport van Meet in Mechelen, het congresbureau van de stad. Meer en meer bedrijven en organisaties vinden de weg naar de Dijlestad om er meetings, teambuildings of congressen te organiseren. Mechelen omarmt zijn rijke geschiedenis en maakt historische gebouwen ook toegankelijk – niet enkel voor bezoekers, ook voor congressen, meetings en teambuildings.

Congresbureau Meet in Mechelen is de katalysator in de groei van het zakentoerisme in Mechelen.

“Congrestoerisme zit in Mechelen duidelijk in de lift. In 2017 konden we weer een stijging van 9.5% optekenen ten opzichte van vorig jaar en klopten we af op 219 aanvragen. Deze aanvragen komen hoofdzakelijk uit België (91%) en voor een klein deeltje uit het buitenland (9%), vooral uit Nederland”, zegt Kurt Callaert van Meet in Mechelen. “Onze centrale ligging, het prachtige stadsbeeld, de charme van de gastvrije Mechelaar en onze uitstekende faciliteiten brengen Mechelen met succes op de MICE-radar.”

Een breed aanbod in de Dijlestad

Eén van de belangrijkste troeven van Mechelen is het brede aanbod: van een professioneel congrescentrum Lamot, over de Nekkerhal met een oppervlakte van 18.000 m² tot verschillende kleine nichespelers. “Voor elk publiek, voor elk event is er een match, dat maakt Mechelen ook zo aantrekkelijk als business bestemming,” aldus Kurt Callaert. “Er zijn zelfs associaties die al 5 jaar op rij blijven terugkeren, wat hoogst uitzonderlijk is in de congreswereld. Mechelen evolueerde doorheen de jaren dan ook van grijze muis tot een must-go bestemming.”

Mechelen, top of mind

Top of mind worden én blijven bij referentiepersonen en meetingplanners is niet evident. Hiervoor zet Meet in Mechelen verschillende initiatieven op touw. “Het congresbureau organiseert 10 maal per jaar een ontdekkingsdag voor event- en meetingplanners, die dan eventlocaties en hotels bezoeken, in de hoop dat ze bij een volgende gelegenheid aan Mechelen en/of één van deze locaties terugdenken voor de organisatie van hun event” vertelt Kurt Callaert.

Noteer alvast 9 maart in jullie agenda want dan nodigt Meet in Mechelen event- en meetingplanners uit om te komen 'proeven' van 10 teambuilding activiteiten. Blijf op de hoogte!

www.meetinmechelen.be

Meer van Meet in Mechelen :

Meet in Mechelen