Event Destinations

Feb 22, 2024, 5:30
Gouden Spike komt naar Mechelen

Gouden Spike komt naar Mechelen

21 september 2021

Na de succesvolle sportzomer van onze Belgische atleten kijken we graag vooruit naar de uitreiking van de Gouden Spike. Met Allianz heeft deze trofee voor de beste Belgische atleten een nieuwe naamsponsor, en Mechelen is de nieuwe gaststad voor de uitreiking.

Onze Belgische atleten presteerden het afgelopen jaar op een bijzonder hoog niveau. Begin maart verzamelde de Belgische delegatie op het Europees indoorkampioenschap maar liefst vijf medailles, goed voor het meest succesvolle EK indoor ooit voor de Belgen. Nadien volgden nog meer successen op de Europese kampioenschappen voor beloftes en juniores. Op het wereldkampioenschap voor juniores behaalde België een zilveren medaille. Met zes medailles op de Olympische en Paralympische Spelen als kers op taart werd de sportzomer van 2021 eentje om in te kaderen.

Als gevolg van de aanhoudende coronapandemie werd de Gouden Spike vorig jaar niet uitgereikt, maar na het grand cru jaar voor de Belgische atletiek is de trofee terug. Met Allianz als nieuwe naamsponsor worden in 2021 voor het eerst de Allianz Gouden Spikes uitgereikt. Mechelen wordt de nieuwe gaststad voor de prijsuitreiking van de sporttrofeeën. Op zaterdag 4 december komen we in Technopolis in Mechelen te weten wie de opvolgers worden van Nafi Thiam en Bashir Abdi, die in 2019 de prijs in ontvangst mochten nemen als beste Belgische atleten. Paulien Couckuyt en Thomas Carmoy als beste beloftes en Belgian Tornados als beste team krijgen in Technopolis ook een nieuwe opvolger.

Schepen van sport Abdrahman Labsir: “Mechelen evolueert steeds meer naar een echte sportstad waarin we blijven investeren in topsportinfrastructuren. Dit jaar mochten we alvast de gloednieuwe atletiekpiste openen waardoor we vanaf nu terug grote atletiekmeetings kunnen aantrekken in stad Mechelen. Een mooie verwezenlijking die maakt dat we vandaag eens zo trots zijn om de grote atletiekkampioenen te mogen ontvangen in onze mooie stad. De Allianz Gouden spike is voor ons alvast de kers op de taart van een mooi atletiekjaar.”

Meer van Meet in Mechelen :

Meet in Mechelen