Catering

Apr 13, 2021, 3:38
Gourmet Invent: dé cateringspecialist voor TOP events

Gourmet Invent: dé cateringspecialist voor TOP events

20 juni 2016

Gourmet Invent is al jarenlang een van de vaste waarden aan de top van de Belgische eventcateringsector. Het bedrijf kiest er echter niet voor om op zijn lauweren te rusten, maar blijft voortdurend investeren in innovatie en op zoek naar nieuwe mogelijkheden binnen de markt. Bart Vandendooren, CEO van Gourmet Invent, legt uit welke troeven zijn bedrijf allemaal in huis heeft.

Het bedrijf Gourmet Invent bestaat intussen al 27 jaar. Sinds 2004 staat het op eigen benen en ligt de focus op evenementiële catering. Bart Vandendooren: “We hebben een zeer sterke logistieke ondersteuning waardoor wij dus echt een specialist zijn om catering te gaan doen op plaatsen die daar eigenlijk niet voor dienen: in een wei, in een hal,… we kunnen alles meebrengen. Wij beginnen waar een gewone traiteur stopt. In België zijn er bijzonder veel bedrijven die werken voor feesten tot 200 mensen. Naast dit soort evenementen positioneren we ons ook graag op middelgrote en grote evenementen, daar waar er ook meestal een grotere logistieke ondersteuning nodig is.

Heel belangrijk zijn onze gastronomische kernwaarden “Lekker, puur en van bij ons”: als geen ander koppelen wij bij Gourmet Invent oorspronkelijkheid en lokale producten aan verfijning en continue vernieuwing. Gourmet Invent is trots op wat onze eigen bodem te bieden heeft en verwerkt dit met uiterste zorg in al haar gerechten. Wij garanderen het vlekkeloze verloop van elk evenement: zichtbaar lekker & onzichtbaar georganiseerd  zodat onze klant enkel oog hoeft te hebben voor zijn of haar genodigden.”

Geen beperkingen

In de loop der jaren heeft Gourmet Invent een indrukwekkend klantenbestand uitgebouwd. “We hebben een verscheidenheid aan types klanten. Van evenementenkantoren naar grote, middelgrote en kleinere B-2-B bedrijven tot particuliere klanten. Allen afkomstig uit diverse sectoren. We doen gemiddeld zo’n 9.000 couverts per week, met uitschieters van 20.000 per week. Maar er zijn dus geen beperkingen. We hebben nog nooit neen moeten zeggen. Ons record is een zittend feest met bediening aan tafel voor 10.400 personen. Bij buffetten proberen we steeds een mooi en uitgebreid aanbod te geven, soms met een keuze uit 8 à 12 gerechten. Het oog wil natuurlijk ook wat en dat hebben we bij Gourmet Invent goed begrepen. Aan de buffetten wordt er als extra show element vaak live gekookt, in het zicht van de klant. Bovendien zorgen onze stijlvolle bloemdecoraties en originele details, samen met het gastronomische luik, voor een onvergetelijke totaalbeleving van het evenement.  De klant bepaalt het thema van zijn of haar feest en wij zorgen voor de creatieve culinaire en decoratieve invulling ervan.

Nieuwste trends en materialen

Het team van Gourmet Invent bestaat uit 75 vaste medewerkers, waaronder 22 koks. Zij kunnen steeds rekenen op het beste materiaal. “Wij investeren niet in borden, bestek, glaswerk, porselein en linnen. We willen onze klanten steeds de laatste nieuwe trends kunnen aanbieden, en daarom werken wij met verschillende partners samen zoals Exporent, Party Rent en Levi. Wij investeren wel zeer veel in keukenmateriaal en zorgen dat we mee zijn met de laatste ontwikkelingen op vlak van apparatuur. Op vlak van meubilair en servies proberen we ook inventief te zijn. Zo hebben we specifieke tafels en elegant aardenwerk porselein laten ontwerpen om met vernieuwend materiaal voor de dag te komen. Steeds vooruitkijken én meedenken met onze klanten zijn dan ook enkele van onze sterke punten.”

Hospitality

De evenementenagenda van Gourmet Invent oogt goed gevuld, met heel wat mooie activiteiten. “We waren één van de hospitality-cateraars van de Floraliën, waar we zo’n 15.000 mensen cateren over een periode van tien dagen. Wij hebben ons de laatste jaren ook meer gespecialiseerd in sportcatering. We doen een vijftal grote cyclocrossen, en wielerwedstrijden zoals De Scheldeprijs en de Omloop het Nieuwsblad. We cateren eveneens op Waregem-Koerse  en op het einde van het jaar doen we hetzelfde op de Jumping van Mechelen waar we meer dan 5000 VIP’s de heerlijkste gerechten serveren. Voor het voetbal zijn we huiscateraar van Club Brugge, AA Gent, Zulte-Waregem, KV Kortrijk en RFC Antwerp. Tijdens de play-offs betekent dit zo’n 1.200 personen per wedstrijd.”

Expansie

De laatste jaren is Gourmet Invent prima bezig en het zoekt steeds naar manieren om verder te groeien. “Zo hebben we eind 2015 Sint-Christophe Catering uit Waregem mee opgenomen in ons groeiend bedrijf en hebben we vanaf januari 2016 de handen in elkaar geslaan met het prestigieuze Atelier Yves Mattagne. Deze beide samenwerkingen zorgen voor een verdere groei en bijkomende culinaire innovatie en hoogstaande zintuigelijke magie.Verder heeft de groep Coser, waar ook Gourmet Invent deel van uitmaakt, sinds 1 januari Traiteur Loriers overgenomen. Onze aanwezigheid in Brussel wordt daardoor aanzienlijk versterkt. Zo verhogen we enerzijds onze capaciteit, en kunnen we anderzijds de Brusselse markt nog beter bedienen”, zo besluit Bart Vandendooren.

www.gourmetinvent.be

Meer van Gourmet Invent :

Gourmet Invent