Benelux Event Awards

Feb 22, 2024, 4:45
Belgische agentschappen vallen in de prijzen in Rome

Belgische agentschappen vallen in de prijzen in Rome

28 november 2023

Ruim een week na het veroveren van de Gouden B2B BEA in eigen land, heeft het project OKKULT van meetmarcel dit huzarenstukje nog eens overgedaan op het internationale toneel. Het event won de hoofdprijs in de categorie B2B van de BEA World Event Awards, en pakte ook nog eens brons in de categorie CELEBRATION/FESTIVITY. Ook The Oval Office viel in de prijzen, met een bronzen onderscheiding bij de B2I events. 

België heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd op het  internationale toneel van BEA World. De voorbije jaren brachten agencies als Fast Forward, KonseptS, Luc Petit Creation, Balthazar, VO Event, meetmarcel en The Oval Office een mooie reeks awards mee naar huis. Die laatste twee waren dit jaar opnieuw aan het feest.

De voorbije maanden werd al duidelijk dat meetmarcel met OKKULT een bijzonder event had neergezet voor Jobfixers. Meetmarcel baseerde het algemene concept van het event op Dantes 14de-eeuwse meesterwerk ‘inferno’. Het agentschap zorgde ervoor dat de gasten de 9 helleringen zouden ervaren, in een reis door de uitdagingen die we vandaag de dag ervaren. Gebaseerd op het schilderij dat Botticelli maakte van het inferno van Dante, creëerde meetmarcel een steigerconstructie die de gasten langs de negen helleringen loodste. Het bijzondere was dat alle praktische ruimtes zoals keukens, backstages, technici in het concept geïntegreerd werden. Ook de samenwerking met theatergroep Abattoir Fermé bleek een schot in de roos. De jury bleef dan ook niet onbewogen, en beloonde meetmarcel met goud als beste B2B event. Daarnaast kreeg het project ook nog brons in de categorie Celebration/Festivity, en een speciale prijs voor beste ‘Creativity’.

Ook The Oval Office mocht in Rome opnieuw op het podium verschijnen. Het agentschap organiseerde met ‘Strategy Day | Our Housewarming’ een intern evenement voor het e-commerceplatform bol.com, waarbij 3.000 medewerkers kennismaakten met de nieuwe bedrijfsstrategie en hun begrip van de ambities van bol.com werd vergroot. Ook de BEA World jury erkende de impact van het evenement, en kende het daarom de bronzen award in de categorie B2I toe.

Meer van BEA World :