Benelux Event Awards

Oct 2, 2023, 13:36
Opnieuw een internationale triomf voor Luc Petit

Opnieuw een internationale triomf voor Luc Petit

17 december 2020

Gisteren werden tijdens een online ceremonie de internationale BEA World Awards uitgereikt. Dit jaar geen Belgische landslide zoals vorig jaar in Milaan, maar wel opnieuw een schitterende onderscheiding voor het team van Luc Petit.

Ook het BEA World Festival ontsnapte dit jaar niet aan de corona-beperkingen. De internationale prijzen van de eventwereld werden dit jaar daarom uitgereikt tijdens een online ceremonie. De BEA World Grand Prix, de absolute hoofdprijs van de avond, werd veroverd door Feelrouge Worldwide Shows, een Italiaans agentschap, voor het event Maserati MMXX World Premiere MC20. Het podium werd vervolledigd door cases uit Letland en Rusland.

De Belgische stempel was dit jaar minder nadrukkelijk dan in 2019, maar toch komen er twee awards richting ons land. Bastogne: The roads to freedom, een event van Les Nocturnales voor de stad Bastenaken, won de categorie Educational/Training Event en pakte zilver in de categorie Cultural Musical And Sporting Event. Luc Petit, de bezieler van Les Nocturnales, is met deze prijs niet aan zijn proefstuk toe. Tijdens vorige edities werd hij ook al bekroond voor ‘Origin’ in de Grotten van Han, ‘Décrocher La Lune’ in La Louvière in 2016, en zijn bijdrage aan ‘Inferno’, bij de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo.

De twee andere Belgische finalisten, Opel Corsa & Astra Training Days van New Balls Please en Tournai d'Été van LPC Patrimoine, grepen naast een award.

Bekijk hier het volledige palmares van BEA World 2020.

Meer van BEA World :