Benelux Event Awards

Sep 18, 2021, 21:00
Fast Forward bekroond tijdens BEA Awards 2017

Fast Forward bekroond tijdens BEA Awards 2017

20 april 2017

Op 20 april heeft het team van Fast Forward een schitterende zilveren trofee binnengehaald voor de 2016-editie van de Gentse Floraliën, in de categorie B2C Events. Het agentschap, dat instond voor de logistiek van het evenement, deelt deze prijs met een ander Gents agentschap, Bevas Events, dat verantwoordelijk was voor het ‘Hospitality’-luik van dit prestigieuze evenement.

"De organisatie van terugkerende evenementen is nooit eenvoudig, en zeker niet wanneer het gaat om een manifestatie van grote omvang, waarbij de verwachtingen van het publiek en de kenners hooggespannen zijn," zo legt de BEA-jury uit. "In dit geval moet men blijk geven van creativiteit en een goede organisatie, maar vooral ook overtuigend overkomen ten aanzien van alle stakeholders. Een uitdaging die tot een goed einde werd gebracht door Fast Forward, dat beantwoordde aan alle verwachtingen van het publiek, van de klant en van een volledige stad."

Overzicht van het project:

Floraliën Gent 2016: Fast Forward & Bevas Events voor KMLP

Eind april was Gent opnieuw helemaal in de ban van bloemen en planten. De Floraliën keerden terug naar de Arteveldestad, maar het event verhuisde daarbij wel van Flanders Expo naar de binnenstad. Een uitdaging die werd toevertrouwd aan Bevas Events en Fast Forward.

De Floraliën hebben een rijke traditie die meer dan 200 jaar teruggaat. Na meer dan 20 jaar in Flanders Expo besloot de organiserende KMLP terug te keren naar de binnenstad, waar vier locaties uitgekozen werden: de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark. Op elk van de vier sites vond men een verrassend parcours van bloemen en planten, florale creaties van internationale bloemenkunstenaars, inspirerende tuinen, en kunstinstallaties op topniveau.

Voor het hospitality-luik van de Floraliën deed de KMLP een beroep op de kennis en ervaring van Bevas Events. In 10 dagen tijd werden 145 klanten met meer dan 12.000 VIPS ontvangen op zes verschillende locaties. Daarnaast waren er bij de publiekscatering ook nog eens 3750 groepen of verenigingen die een ontbijt of middagmaal kwamen nuttigen, bovenop het grote publiek, dat terecht kon in twee publieksrestaurants.

www.fastforward.events

Meer van fast forward :