Associaties

Sep 18, 2021, 21:54
ACC-leden zetten in op meer diversiteit

ACC-leden zetten in op meer diversiteit

03 november 2020

Onze samenleving was nog nooit zo divers, maar ondanks het progressieve karakter van de creatieve sector, slagen de meeste creatieve bureaus er niet in hun eigen talent te diversifiëren. Dit vormt een bedreiging op termijn, aangezien de bureauwereld het aan zichzelf verplicht is om superieure consumenteninzichten te verwerven in alle segmenten van de samenleving.

Uit een studie die ACC met BAS uitvoerde, blijkt dat slechts 4% van alle bureaumedewerkers een migratie-achtergrond heeft en dat het gebrek aan waardering voor onze sector en het ontbreken van rolmodellen de grootste drempel zijn voor hen om in de communicatiesector te starten.

Vandaar dat ACC en zijn Raad van Bestuur een tandje bijsteken onder het motief: “ACCELERATING DIVERSITY” !

Het motief wordt concreet ingevuld middels een intense samenwerking met A Seat At The Table, een organisatie onder leiderschap van Youssef Kobo Aouriaghel,

gespecialiseerd in het boosten van diversiteit binnen organisaties door verschillende culturen met elkaar te clashen.

Samen met ASATT, stelt ACC een drie-stappenplan voor:

Eén: bureaumanagers kunnen zich inschrijven voor een Immersion Day in het leven en de mindset van de diverse ASATT-community.

Twee: maar liefst twaalf bureaus kunnen zich inschrijven voor één van de vier Roadshow dagen, waar drie bureaus per dag een real live bureau-experience aanbieden aan telkens 25 verschillende jongeren uit de ASATT-community.

Drie: het contact met de deelnemende jongeren wordt geïntensifieerd door ze te laten deelnemen aan opleidingen en events georganiseerd door ACC en haar leden.

Het programma wordt deze week gelanceerd en uitgevoerd in Q1 2020, als Covid-19 het ons toelaat.

Bureaus die deel wensen uit te maken van dit motief, melden zich bij laurien@acc.be.

Meer van ACC Belgium :