Associaties

Mar 19, 2024, 10:23
Gratis opleidingsmomenten omtrent MVO

Gratis opleidingsmomenten omtrent MVO

26 februari 2019

Steeds meer bedrijven en organisaties doen inspanningen om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Maar wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en hoe kan het Event sector helpen? Hoe bouwt u een actieplan op?  Hoe betrekt u uw medewerkers om MVO levend te maken? En wat betekent dit voor uw klant, consument, de overheid en uw buurt? Traject MVO biedt via drie gratis opleidingsmomenten een volledig actiegericht traject voor MVO.

De recent ontwikkelde MVO-scan is de basis voor de opleiding. U ontdekt hoe ver uw bedrijf of organisatie staat met MVO. Een uitgebreide analyse leert u wat eventueel beter kan.

Vervolgens bouwt u een eigen MVO-actieplan op. Dit leert u om te zetten in communicatie; zowel naar de medewerkers als naar de klant en andere stakeholders.

PROGRAMMA : 

Dag 1 : donderdag 14 maart 2019 - 08u30 tem 12u30

Het eerste opleidingsmoment van Traject MVO is een snelle kennismaking met de verschillende duurzaamheidkaders.

Wat verstaan we onder MVO?

Wat bieden de ISO26000, de GRI-standaard (richtlijnen voor duurzaamheidsrapportering), en de SDG’s (Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties)?

Daarna wordt de MVO-scan toegelicht. We vertalen MVO heel praktisch aan de hand van een dertigtal thema’s. U krijgt voor elk thema inzicht in de basis en hoe men kan groeien naar meer duurzaamheid. U gebruikt de MVO-scan en we bespreken samen de resultaten.

Het resultaat is een duidelijk MVO-rapport!

Dag 2 : donderdag 28 maart - 08u30 tem 17u00 (catering voorzien)

In het tweede opleidingsmoment van Traject MVO gaan we in op het belang van de stakeholders.

Eerst leert u hoe belangrijke stakeholders in kaart te brengen. Daarna kijken we door een stakeholderbril naar de eigen organisatie. Met dat perspectief zijn verrassende resultaten eerder regel dan uitzondering!

Dit levert nieuwe acties op die het MVO-actieplan aanpassen en vervolledigen. We maken het actieplan daarna concreet. We definiëren doelen, stellen verantwoordelijken aan en maken een planning op. We maken samen de mogelijkheden en opportuniteiten zichtbaar om te gaan voor de SDG’s (Sustainable Development Goals). U leert hoe u algemene acties concreet kan vertalen zodat de medewerkers in de organisatie duidelijk weten wat zij het beste kunnen doen.

Het resultaat is een sterk MVO-actieplan!

Dag 3: donderdag 11 april - 08u30 tem 12u30

Het derde en laatste opleidingsmoment in het kader van Traject MVO gaat in op communicatie en engagement.

Hoe uw medewerkers betrekken? Hoe duidelijk communiceren naar uw stakeholders? In deze opleiding gaan we in op welke medewerkers u best betrekt. U leert een horizontale structuur en samenwerking te creëren.

Ook de externe communicatie nemen we onder de loep. Communicatie naar klant of consument, belangengroepen of sectorverenigingen, overheid of leverancier, buurtorganisaties, de gemeenschap waarin u actief bent.  U leert in deze opleiding wat u kunt doen om deze stakeholders goed te informeren en te betrekken.

Het resultaat is dat MVO leeft!.

WAAR :  The Villa Event - Kerkweg,27 - 1702 Dilbeek 

HOE :     Inschrijving verplicht via deze link (eerst registreren en dan "Traject MVO voor Event Suppliers" kiezen)

VOOR WIE  :   BESA, Febelux, ACC en STEPP event suppliers en professionals (leden of niet leden)

Meer van BESA Febelux ACC Belgium :