Vaste & tijdelijke locaties

Apr 26, 2024, 22:05
Naar aanleiding van zijn 30e verjaardag richt Autoworld een nieuwe zone in

Naar aanleiding van zijn 30e verjaardag richt Autoworld een nieuwe zone in

19 september 2016

... en plaatst meer dan 12 supercars '... in the Spotlight'

De verjaardag van Autoworld staat niet alleen in het teken van de toekomst, maar er wordt ook ruime aandacht besteed aan de geschiedenis van het museum alsook de (r)evolutie die de automobiel de laatste 30 jaar heeft doorgemaakt.

Naar aanleiding van deze gebeurtenis krijgt het museum er een nieuwe permanente ruimte bij - de 'Media Room'.

Autoworld is en blijft een automobielmuseum en ook voor deze gelegenheid werd een nieuwe ‘In the spotlicht: 30 Years of Supercars event uitgewerkt.

Meer dan twaalf ‘supercars’ die het autolandschap de afgelopen dertig jaar gedomineerd hebben zijn gedurende 1 maand te bezichtigen in het museum. 

De 'Media Room', een nieuwe zone naar aanleiding van het 30-jarige bestaan

Autoworld wil die verjaardag ook nog extra 'tastbaar' maken: daarom wordt op de 1ste verdieping van het museum een compleet nieuwe zone ingericht: de 'Media Room'

In een hedendaagse en zelfs futuristische omgeving - die fel contrasteert met het historische gebouw dat 135 jaar oud is - zijn drie verschillende ruimtes ingericht met beeldschermen, waar de bezoekers informatieve en interactieve films kunnen ontdekken die speciaal voor dit initiatief werden gemaakt en die continu worden vertoond.

Daarbij komende volgende thema's aan bod komen:

  • De (onbekende) geschiedenis van het gebouw dat onderdak biedt aan Autoworld en dat (wie weet dat nog?) ooit de plaats was waar de eerste nationale auto- en fietssalons werden georganiseerd. Uiteraard wordt in deze film ook de nodige aandacht besteed aan de geschiedenis van het Jubelpark in het algemeen
  • De geschiedenis van het museum Autoworld sinds haar opening in 1986;
  • De evolutie van de automobiel van 1980 tot vandaag

In de grootste ruimte, waar een dertigtal zitplaatsen voorzien zijn, worden de films op een groot scherm getoond, met commentaar in vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits).

Afhankelijk van de activiteiten die in het museum plaatsvinden en de tijdelijke tentoonstellingen, zal het filmprogramma met specifieke themavideo's worden aangevuld.

De 'Media Room' kan ook gebruikt worden voor kleinere events zoals persconferenties of als break-out room.

Van 15 september tot 23 oktober 2016 - 30 Years of Supercars... in the Spotlight

Als klap op de vuurpijl heeft Autoworld voor zijn 30e verjaardag een twaalftal supercars bijeengezocht die de afgelopen 30 jaar voor heel wat vuurwerk hebben gezorgd. Het lijstje bestaat uit exclusieve, sportieve en exotische auto’s, denk hierbij aan echte supercars zoals een Ferrari F40, een Honda NSX, een Porsche 959 … maar ook meer actuele supercars, zoals de Nissan GTR, Porsche 918 en Mclaren P1 GTR … om van te watertanden!

www.autoworld.be

Meer van Autoworld :

Autoworld