Vaste & tijdelijke locaties

Apr 20, 2024, 13:57
Special Olympics Belgium vier dagen lang te gast in Louvexpo

Special Olympics Belgium vier dagen lang te gast in Louvexpo

30 mei 2016

Van 4 tot en met 7 mei 2016 vond in La Louvière de 34ste editie van de Nationale spelen ‘Special Olympics Belgium’ plaats. Niet minder dan 3.400 atleten, geruggensteund door 1.200 coaches en 300 sportverenigingen, gaven er vier dagen lang het beste van zichzelf. De competities van tafeltennis, badminton en bocce kregen onderdak in het multifunctionele complex van Louvexpo dat elke dag ruim 5.000 bezoekers over de vloer kreeg.

De Nationale spelen Special Olympics omvatten 19 aangepaste sportdisciplines waarin atleten met een verstandelijke beperking het beste van zichzelf kunnen geven. Dit jaar tekenden 3.400 atleten en hun coaches present, maar ook de hulp van duizenden vrijwilligers droeg bij tot het succes. De stad La Louvière, die gekend is voor zijn omvangrijke sportieve infrastructuur, liet weten ‘vereerd en trots te zijn’ als gaststad te mogen optreden voor de Special Olympics Belgium. “De competitie vormde voor de deelnemers de bekroning van een jarenlange voorbereiding, vol inzet en zelfdiscipline. Maar ook van essentiële waarden zoals respect, fairplay en gezelligheid, waarden die ook de ‘Cité des Loups’ hoog in het vaandel draagt.”

Per dag kwamen ruim 15.000 bezoekers naar het Olympisch dorp van de stad om de Nationale spelen een hart onder de riem te steken. Ook in Louvexpo, waar badminton, tafeltennis en bocce werd gespeeld, was het een drukte van jewelste met 5.000 bezoekers per dag. Zij konden er niet alleen de atleten aan het werk zien, maar ook genieten van de ‘Art-Exhibition’ met 140 werken van andersvalide kunstenaars.

Louvexpo had werkelijk niets aan het toeval overgelaten. Naast de sportieve infrastructuur werd ook een grote buitenruimte ingericht als logistieke cateringzone voor het verzorgen van meer dan 2.500 maaltijden per dag. In het gebouw was alles dan weer tot in de puntjes geregeld om de 2.900 vrijwilligers te ontvangen en de indrukwekkende slotceremonie in goede banen te leiden.

www.louvexpo.be

Meer van Louvexpo :

Louvexpo