Event management

Jul 15, 2020, 18:49
Studie Carlson Wagonlit Travel: Slechts een kwart van de Europese zakenreizigers heeft op reis contact met het thuisfront

Studie Carlson Wagonlit Travel: Slechts een kwart van de Europese zakenreizigers heeft op reis contact met het thuisfront

20 november 2017

Volgens de CWT Connected Traveler Study onderhoudt slechts ongeveer een kwart (27%) van de Europeanen onderweg regelmatig contact met hun naaste familie. Dat is een stuk minder dan in andere regio's. Van de zakelijke reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika neemt de helft contact op met hun familie tijdens zakenreizen. Voor reizigers in Azië Pacific (APAC) ligt dit percentage op 31%.

Uit het onderzoek - gehouden onder meer dan 1.900 zakenreizigers - bleek ook dat reizigers uit Europa minder vaak geneigd zijn om meer dan één keer per dag contact te leggen (37%) per telefoon, tekstbericht, e-mail of anderzijds, dan reizigers uit de VS (47%) en APAC (32%).

“Uiteraard missen zakelijke reizigers hun gezinsleven als ze van huis zijn, maar de meeste reizigers zorgen ervoor dat ze in contact blijven”, aldus Julian Walker, Head of External Communications bij Carlson Wagonlit Travel.

Terwijl er overeenkomsten waren tussen Amerika, Europa en APAC, bracht de studie ook belangrijke verschillen aan het licht in de wijze waarop en de frequentie waarmee zakenreizigers hun familie contacten. Europese reizigers (49%) communiceren tijdens hun reis vaker via de telefoon met familie en vrienden vergeleken met reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika (43%) en APAC (41%).

Aan de andere kant zijn reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika (20%) eerder geneigd om familie en vrienden een tekstbericht te sturen dan reizigers uit APAC (17%) of Europa (13%). Ongeacht de locatie bleek uit het onderzoek van CWT dat ongeveer een kwart van de reizigers uit elke regio regelmatig Skype gebruikt om met hun familie in contact te blijven.

“Terwijl de technologie voortdurend in ontwikkeling blijft, prefereren de meeste reizigers nog steeds de traditionele manieren om contact met familie en vrienden te onderhouden”, aldus Walker. “Digitale hulpmiddelen - zoals videobellen – vergroten de verbondenheid van de reiziger met de familie als ze op reis zijn.”

Over het onderzoek

De CWT Connected Traveler Study werd opgezet door Carlson Wagonlit Travel en uitgevoerd door de Artemis Strategy Group tussen 30 maart en 24 april 2017. Er werden enquêtegegevens verzameld van meer dan 1.900 zakenreizigers tussen 25 en 65 jaar uit Amerika, EMEA en APAC. Het betrof zakenreizigers die in de afgelopen 12 maanden meer dan vier zakenreizen hebben gemaakt. Het doel van deze studie was om meer inzicht te krijgen in hoe zakenreizigers verbonden blijven met zowel werk als de thuissituatie terwijl men op reis is.

Over Carlson Wagonlit Travel

Bedrijven en overheden vertrouwen op ons om hun mensen met elkaar in contact te houden. Wij voorzien hun reizigers van een volledig afgestemde reiservaring waarbij we innovatieve technologie combineren met onze ruime ervaring. Elke dag helpen we reizigers op weg en vullen bijna 200 Boeing 747’s en 100.000 hotelkamers, en organiseren we 95 bedrijfsevenementen. We zijn met meer dan 18.000 mensen in circa 150 landen, In 2016 realiseerde we een totaal transactievolume van 23 miljard US Dollars.

Voor meer informatie over CWT: www.carlsonwagonlit.nl

Meer van Carlson Wagon Lit :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg