Event management

Jan 24, 2020, 6:19
CWT onderzoek: zakelijke reizigers voelen zich veiliger op luchthavens dan op trein- of metrostations

CWT onderzoek: zakelijke reizigers voelen zich veiliger op luchthavens dan op trein- of metrostations

28 juni 2018

Zakenreizigers voelen zich wereldwijd veiliger op luchthavens dan op trein- en metrostations. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Carlson Wagonlit Travel (CWT), de wereldwijde zakenreismanagementorganisatie.

Reizigers maken zich de meeste zorgen in metro- en treinstations (50%), lopend door de stad (42%), gedeelde vervoersdiensten (39%), busvervoer (39%), taxivervoer (36%) en reizen per trein (35%). De top 10 van grootste punten van bezorgdheid tijdens zakenreizen wordt afgesloten met luchthavens (34%), luchtvervoer (31%), uit eten gaan (30%) en  hotelverblijf (27%).

"Travel managers moeten hun veiligheids- en beveiligingsprogramma's richten op waar reizigers zich zorgen over maken," aldus Christophe Renard, Vice President CWT Solutions Group, de consultancyafdeling van Carlson Wagonlit Travel. "Het geven van duidelijke instructies voor het veilig verlaten van het vliegveld, het bieden van betrouwbare leveranciers, basistips voor hoe te handelen bij gevaarlijke situaties – het kan allemaal een groot verschil maken.”

Gedeelde personenvervoer services versus taxi’s

Nu gedeelde vervoersdiensten zoals Uber steeds gangbaarder worden lijken reizigers minder onderscheid te maken tussen deze diensten en de reguliere taxibedrijven. Reizigers voelen zich echter nog steeds veiliger in traditionele taxi's. Reizigers uit Asia Pacific maken zich het meeste zorgen over de gehele linie: 43% voelt zich niet veilig als het gaat om gedeelde vervoersdiensten en 39% neemt niet graag een taxi. In Noord- en Zuid-Amerika zijn de cijfers respectievelijk 40% en 39% en in Europa respectievelijk 34% en 28%.

Vrouwelijke zakenreizigers in Europa en Asia Pacific maken zich eerder zorgen over hun persoonlijke veiligheid bij gedeelde vervoersdiensten en taxi’s dan mannen. 56% van de vrouwen in Asia Pacific voelt zich niet prettig bij het gebruik van gedeelde vervoersdiensten, tegenover 38% van de mannen. Voor taxi's is dat respectievelijk 48% en 35%. In Europa zijn de verschillen minder uitgesproken. Voor gedeelde vervoersdiensten zijn de percentages: 38% voor vrouwen tegenover 31% voor mannen. Voor taxi's is dit 36% tegenover 22%. In Noord- en Zuid-Amerika is er vrijwel geen statistisch verschil tussen mannen en vrouwen.

Hoewel gedeelde vervoersdiensten meestal worden geassocieerd met de jongere generatie, blijkt uit de resultaten van het onderzoek dat juist deze reizigers meer bezorgd zijn over hun persoonlijke veiligheid bij gebruik van deze diensten. Millennials zijn in alle regio's het meest bezorgd, gevolgd door generatie X-reizigers en babyboomers.

Deze verschillen houden waarschijnlijk verband met het geslacht. Mannen reizen over het algemeen meer voor zaken als ze ouder zijn. Het tegenovergestelde geldt voor vrouwelijke zakenreizigers: hoe jonger vrouwen zijn, hoe groter de kans dat ze voor zaken reizen.

www.carlsonwagonlit.com

Meer van Carlson Wagon Lit :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg