Event management

Feb 25, 2020, 0:49
Nieuw onderzoek toont mismatch tussen doelstellingen reisbeleid en gedrag van de reiziger

Nieuw onderzoek toont mismatch tussen doelstellingen reisbeleid en gedrag van de reiziger

20 november 2018

Bijna 70 procent van de reisinkopers geeft aan dat het zorgdragen voor een goede naleving van het reisbeleid een van de meest uitdagende aspecten van hun werk is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de Global Business Travel Association (GBTA) in samenwerking met RoomIt by CWT. Reizigers boeken buiten het reisbeleid om, om te verblijven in hun favoriete hotels of voor toegang tot bepaalde voorzieningen. Reizigers zijn doorgaans niet goed op de hoogte van het reisbeleid van hun bedrijf.

"De doelstellingen van een reisprogramma zijn moeilijk haalbaar als reisinkopers en zakenreizigers niet op een lijn zitten", aldus Jessica Collison, GBTA Director of Research. "Het onderzoek gaat in op de verbanden tussen het hotelbeleid en het gedrag van de reiziger en geeft inkopers handvaten om kostenbesparingen te realiseren zonder afbreuk te doen aan de tevredenheid van de reiziger. Een voortdurende communicatie om reizigers op de hoogte te houden van het beleid draagt bij aan het bereiken van de programmadoelstellingen op de lange termijn".

"Zakenreizigers willen de juiste kamer vinden op de juiste locatie met de juiste voorzieningen - en tegelijkertijd binnen de regels van hun hotelprogramma blijven", aldus David Falter, President of RoomIt by CWT. "Aan het einde van de dag hebben zowel de travel manager als de reiziger uiteindelijk vergelijkbare doelen als het gaat om besparingen op de reiskosten.”

Het reduceren van de reiskosten, het vergroten van de naleving van het reisbeleid en de tevredenheid van de reizigers staan bovenaan de prioriteitenlijst van reisinkopers voor 2019. Reisinkopers onderhandelen doorgaans met verschillende leveranciers om hun reizigers de best mogelijke tarieven te bieden. Terwijl de overgrote meerderheid (78 procent) van de zakenreizigers zegt tevreden te zijn met hun tariefvergoedingen voor het boeken van hotels geeft tweederde (66 procent) aan graag een hogere vergoeding te willen om in een hotel te verblijven dat beter aan hun wensen voldoet.

Volgens het onderzoek zijn Amerikaanse zakenreizigers eerder geneigd om luxe hotellocaties boeken, al dan niet buiten de richtlijnen van het reisbeleid. Slechts 7 procent van de Europese reiskopers zegt dat luxe verblijven worden toegestaan in hun hotelprogramma's, in vergelijking tot 16 procent in de Verenigde Staten. Gemiddeld boekt slechts 8 procent van de Britse reizigers en 7 procent van de Franse reizigers luxe locaties, tegenover 30 procent van de Amerikaanse reizigers. De trend van Amerikaanse reizigers om meer comfort te boeken kan zijn gerelateerd aan de grotere mate van ontevredenheid over de tariefvergoeding.

Reizigers willen gebruik maken van voorzieningen die niet altijd onderdeel uitmaken van het bedrijfsreisbeleid. Meer dan driekwart van de zakenreizigers geeft de voorkeur aan gebundelde tarieven die meer voorzieningen bieden, zelfs als het tarief daardoor iets hoger is. Echter staat slechts een klein deel (11 procent) van de reisprogramma’s het boeken van deze gebundelde tarieven toe. Reizigers denken vaak dat gebundelde tarieven goedkoper zijn, hoewel dit niet altijd het geval is.

Als het gaat om voorzieningen tijdens hotelverblijf zijn reizigers het meest gebrand op: premium wifi, toegang tot de hotelsportschool en maaltijdbezorgdiensten.

Als reizigers niet in staat zijn om loyaliteitspunten te verdienen bij voorkeurshotels kan dit bijdragen aan een grotere mate van ontevredenheid. Bijna driekwart (71 procent) van de reizigers is van mening dat ze, als ze (deels) reizen in hun vrije tijd, de mogelijkheid zouden moeten hebben om loyaliteitspunten te sparen. Meer dan de helft (51 procent) zou het risico lopen om te worden terechtgewezen voor het boeken van een hotel buiten de richtlijnen van het reisbeleid als daar loyaliteitspunten verdiend kunnen worden.

Voor een kwart van de Amerikaanse zakenreizigers speelt de mogelijkheid om loyaliteitspunten te verdienen een rol bij de keuze voor een hotel. Meer dan de helft (52 procent) van hen geeft aan het boeken van een hotel zonder de mogelijkheid om loyaliteitspunten te sparen niet eens te overwegen. In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk liggen deze percentages op 37 procent en 31 procent.

Meer informatie

Onderzoeksmethode

Tussen 19 september en 12 oktober 2018 werd een online enquête gehouden onder 265 reisinkopers in de Verenigde Staten (131) en Europa (134). Daarnaast werd in oktober jl. een enquête gehouden onder 750 zakenreizigers in de Verenigde Staten (247), het Verenigd Koninkrijk (254) en Frankrijk (249) via een online panel. De respondenten werkten zowel in voltijd als of deeltijd en waren in het afgelopen jaar meermaals op zakenreis geweest.

Meer van Carlson Wagon Lit :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg