Event management

Jul 13, 2020, 3:50
Besparen op zakenreizen met behulp van voorspellingsalgoritmen

Besparen op zakenreizen met behulp van voorspellingsalgoritmen

03 december 2018

Carlson Wagonlit Travel – de wereldwijze zakenreisorganisatie - heeft Predictive Analytics gelanceerd. Deze voorspellingsalgoritmen verbeteren de nauwkeurigheid van reisprognoses, reisstatistieken en geven reizigers meer inzicht in hun reiskosten.

CWT Solutions Group – de consultancy-afdeling van CWT – heeft een geavanceerd datamodel ontwikkeld. Dit datamodel doorzoekt historische reisdata, grondstofprijzen, macro-economische indicatoren en gegevens over weersomstandigheden en feestdagen. Predictive Analytics analyseert deze gegevens om patronen en correlaties te ontdekken en zo betrouwbare voorspellingen te kunnen doen over de omvang van zakenreiskosten van een bedrijf. Met name op het gebied van het aantal reizigers en de kosten per reis.

 “Met deze nieuwe, geavanceerde algoritmen, kunnen we de toekomstige reiskosten van een bedrijf nauwkeurig voorspellen”, aldus Christophe Renard, Vice President van CWT Solutions Group. “Predictive Analytics geeft waardevolle inzichten en laat zien dat zelfs kleine wijzigingen in het reisbeleid op de lange termijn tot grote besparingen kunnen leiden. Als één van ’s werelds grootste spelers op het gebied van zakenreizen, beschikken we over een schat aan data. Met Predictive Analytics kunnen we deze data echt laten werken voor onze klanten.”

Uit een succesvolle proefperiode van Predictive Analytics met CWT’s grootste, wereldwijde klanten, bleek dat de nauwkeurigheid van de voorspellingen sterk was verbeterd. Door deze nieuwe voorspellingsalgoritmen in te zetten, waren klanten in staat om op sommige terreinen tot 10% besparingen te realiseren. Daarnaast werd aangetoond dat voorspellingen in de loop der tijd nog nauwkeuriger worden, doordat het systeem leert van steeds grotere datasets.

In de loop van 2019 zal Predictive Analytics wereldwijd worden geïmplementeerd bij klanten van CWT Solutions Group.

 www.carlsonwagonlit.com

Meer van Carlson Wagon Lit :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg