Event Destinations

Sep 28, 2020, 3:17
Brugge bouwt nieuw beurs- en congrescentrum
(c) Meta architectuurbureau

Brugge bouwt nieuw beurs- en congrescentrum

17 september 2019

Stad Brugge besliste in het voorjaar van 2018 om de opdracht voor de bouw van een nieuw beurs- en congrescentrum toe te wijzen aan het team ‘Beursgenootschap Souto de Moura - META – CFE’. Het gebouw komt in de historische binnenstad, op wandelafstand van de meeste hotels en bezienswaardigheden en zal zijn deuren openen eind 2021. De eerste spadesteek van het gebouw vond plaats op maandag 16 september 2019.

Het congresgedeelte biedt plaats voor 500 congressisten. Het programma van het congresgedeelte is opgebouwd volgens het “driestoelenprincipe”. Dat wil zeggen: er is plaats voor elke congresdeelnemer in de plenaire ruimte, voor de lunch en in een break-outruimte. In het gekozen ontwerp zijn alle gewenste voorzieningen beschikbaar: een plenaire zaal met onder meer een telescopische tribune voor 500 personen, een ruime foyer, poster areas, acht moduleerbare break-outs en een cateringruimte op de bovenste verdieping met een prachtig zicht op de binnenstad. De congresfaciliteiten bieden talloze mogelijkheden voor zowel kleinere meetings als grote, internationale congressen.

Primeur: virtuele rondleiding door het nieuwe beurs- en congresgebouw

Ongeduldig hoe het nieuwe beurs- en congresgebouw in Brugge er uit zal zien? Klik op deze link en neem een kijkje binnenin. Wandel van de ene ruimte in de andere en ontdek wat het beurs- en congresgebouw van Brugge te bieden heeft in de verschillende settings in 360°.

Eerste spadesteek beurs- en congresgebouw

De eerste spadesteek van het gebouw vond plaats op maandag 16 september 2019. Burgemeester Dirk De fauw: “De congresfaciliteiten zullen top zijn en zullen ervoor zorgen dat we het congrestoerisme in Brugge nog meer op de kaart kunnen zetten. Dit brengt positieve effecten voor de lokale toeristische sector met zich mee.”

(c) foto:'s: Meta architectuurbureau

Meer van Visit Bruges Convention Bureau :

Visit Bruges Convention Bureau