Event Destinations

Jan 22, 2020, 3:29
(c) KU Leuven
(c) KU Leuven

Brugge verwelkomt het ICU-congres

03 september 2019

Met trots verwelkomt Brugge deze week (van 3 tot 6 september 2019) de 7de editie van het ‘International Congress on Ultrasonics’. Ongeveer 500 professionals en experten in ultrasonics (d.w.z. de studie van geluidsgolven boven de gehoor frequentielimiet van 20kHz) van over de hele wereld zijn aanwezig op het tweejaarlijks congres in Vives campus Brugge.

Het ‘International Congress on Ultrasonics’ 2019 is de zevende wereldwijde meeting van de ultrasonics community die sinds lang de traditie heeft om internationale - en wereld congressen over ultrageluidsgoven te houden. Het 2019ICU@Bruges wordt dit jaar georganiseerd door de universiteiten van Leuven (KU Leuven) en Gent.
 
Het ICU congres heeft als doelstelling professionals en experten uit de academische wereld en de industrie samen te brengen en ervaringen te delen over onderzoek in het domein van ultrageluidsgolven, zowel wat betreft de fundamentele wetenschap van deze golven op zich alsook voor toepassingen op het gebied van fysische materiaalkarakterisatie en technische kwaliteitsinspectie, chemische en biologische monitoring, medische beeldvorming en therapie.
 
“De ICU meetings bieden de deelnemers een unieke kans om hun onderzoeksresultaten en ervaringen uit te wisselen”, zegt Prof. dr. Koen Van Den Abeele, Universiteit van Leuven campus Kulak en President van het organisatiecomité. “ We zijn verheugd om deze meeting in België te organiseren, met name in Brugge, één van de meest aantrekkelijke steden ter wereld. De combinatie van goede wetenschappelijke communicatiefaciliteiten en een prachtige omgeving blijkt altijd stimulerend te zijn.”
 
“De organisatie van het congres in Brugge werd reeds in 2015 opgestart dus we kijken er naar uit om de congressisten en het organisatiecomité eindelijk te mogen verwelkomen in Brugge”, aldus Schepen van Toerisme, Philip Pierins.
 
Het ICU-congres werd dit jaar georganiseerd door de KU Leuven Congresbureau. “We houden ervan om conferenties in Brugge te organiseren”, zegt mevrouw Dominique De Brabanter, Congresorganisator. “De ondersteuning van Meeting in Brugge is een droom voor elke congresorganisator.”
 
Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van Stad Brugge. Als organisator van congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen kunt u er terecht voor gratis professioneel advies. Meeting in Brugge helpt u de geschikte locatie te vinden, stelt u voor aan de juiste contacten en geeft suggesties voor het social programme of de culinaire invulling. De vele troeven van de stad dragen mee bij tot een totaalbeleving voor elke congressist. www.meetinginbrugge.be
 
Meer informatie, vindt u op de congreswebsite van Meeting in Brugge of contacteer Sarah Cornand, Sales Manager (meeting@brugge.be).

Foto's: (c) KU Leuven

Meer van Meeting in Brugge :

Meeting in Brugge