Event Agencies

Mar 26, 2023, 4:38
De eventsector verenigt zich om de publieke ruimtes veiliger te maken

De eventsector verenigt zich om de publieke ruimtes veiliger te maken

14 mei 2020

Acht evenementenbureaus van de Associatie van Communicatiebureaus (ACC) bieden nu een effectieve oplossing voor het wassen van de handen, met respect voor sociale afstand. Ze hebben tijdelijke, veilige en goedkope sanitaire units ontwikkeld, die momenteel in verschillende scholen, steden, bedrijven en bouwplaatsen worden geïnstalleerd. Dit is een van de vele initiatieven die evenementenbureaus hebben genomen om onze samenleving weer normaal te maken, met inachtneming van de nieuwe veiligheidsnormen die de crisis ons oplegt.

Scholen, steden en bedrijven moeten in een mum van tijd hun hele infrastructuur zo veilig mogelijk maken om het besmettingsgevaar van Covid-19 in te dijken. Daarbij horen een hele reeks veiligheidsvoorschriften en voorwaarden waar standaard niet de nodige middelen voor zijn. De eventsector schoot daarbij in actie en ontwikkelde de Box Wash™® om aan die veiligheidsvoorschriften te voldoen.

De Box Wash™® is een mobiele wasbak met vier waterpunten. Vier personen kunnen tegelijkertijd vanop een veilige afstand de handen wassen met stromend water. De units zijn zowel binnen als buiten inzetbaar in gelijk welke omgeving zoals parken, scholen, bedrijven en pleinen. Het mobiele en compacte pakket is eenvoudig in elkaar te steken en kan in minder dan vijf minuten opgebouwd en aangesloten worden.

“Sinds de start van de coronacrisis liggen alle evenementen stil en is onze sector meteen bijgesprongen om ziekenhuizen en apotheken te voorzien van aangepaste infrastructuur, signalisatie en materiaal. Wij hebben de knowhow en de middelen om op heel korte tijd doelgerichte oplossingen te bieden voor de meest veeleisende settings en omgevingen. Het is een logisch gevolg dat we nu ook onze ervaring en mankracht inzetten om scholen, steden en bedrijven opnieuw toegankelijk te maken.”, zegt Mathias Kerckhof van Fast Forward Events. De bureaus geven hiermee opnieuw een sterk signaal dat de eventsector al werkend uit deze crisis wil geraken.

Meer dan honderd Box Wash™® units worden de komende dagen geplaatst in verschillende scholen in onder meer Lommel, Hoboken en Antwerpen. Ook in kustgemeenten, die zich stilaan voorbereiden op de terugkeer van tweedeverblijvers, zullen de wasbakken op openbare plaatsen staan.

Meer van Boris Agency Butik Agency Conrad Consulting Event Mosaic fast forward To The Point Events way2events We Make You Happy ACC Belgium :