Event Agencies

Jul 13, 2020, 18:57
Sylvester brengt authentiek Nieuw-Zeeland naar Ieper

Sylvester brengt authentiek Nieuw-Zeeland naar Ieper

14 november 2017

Woensdagavond 11 oktober verzamelden dik 5000 mensen zich aan de indrukwekkende Menenpoort in Ieper, reikhalzend naar het New Zealand Commemoration Event ter herinnering aan de tienduizenden Nieuw-Zeelandse soldaten (waaronder veel Maori) die honderd jaar geleden meevochten in de slag van Passendale. Sylvester had de eer om dit project toevertrouwd te krijgen door de Nieuw-Zeelandse Overheid.

De lat lag hoog: enerzijds een publiek meeslepen in een projectie en spektakel van hoog niveau, maar anderzijds er ook over waken dat de zeer essentiële ceremoniële aspecten van het gebeuren volledig gerespecteerd bleven. Vanuit Nieuw-Zeeland werd het hele gebeuren trouwens massaal en op de voet gevolgd. Voor de eventregie dus een uitdaging van niveau.

Met een adembenemende projectie van 90 meter breed op de vestingsmuren naast de Menenpoort werd het event op gang getrokken, waarna een Waka Taua (traditionele boot) een delegatie Maori aan wal bracht die op ceremoniële wijze met onder andere een Haka, de hoogste eer bracht aan de gevallen soldaten. Een perfecte timing en scenografische en technische beheersing maakten het publiek ingetogen stil. Geen bombastische taferelen maar een perfecte balans tussen spektakel en ceremonieel respect.

Een volledig geslaagde missie voor het Sylvester-team.

Meer info over andere Sylvester-projecten kan je vinden op:

www.sylvesterproductions.be

Meer van Sylvester :