Event Agencies

Feb 22, 2024, 4:38
Sylvester Productions laat Mechelen schitteren met openingsfeest van Vlaamse luik EU-voorzitterschap

Sylvester Productions laat Mechelen schitteren met openingsfeest van Vlaamse luik EU-voorzitterschap

25 januari 2024

Op zaterdag 6 januari 2024 werd Mechelen het bruisende hart van Europa dankzij “Zie ons doen”, het spectaculaire openingsfeest van het EU-voorzitterschap. Voor deze speciale gelegenheid transformeerde productiehuis Sylvester de Mechelse binnenstad tot een wervelend cultureel epicentrum, een symbool van Vlaamse innovatie, diversiteit, en Europese eenheid.

Het evenement, dat gratis toegankelijk was voor het publiek, begon met een namiddag vol culturele, artistieke en informatieve activiteiten. In samenwerking met Bart Vanvoorden, artistiek leider van kunstencentrum Nona, werd een rijk palet aan kunsten geprogrammeerd, waaronder dans, circus, slam poetry, straatanimatie en stand-upcomedy. Deze uitgekiende mix bood voor elk wat wils, en werd enthousiast bijgewoond door een talrijk en divers publiek.

’s Avonds bereikte het event een hoogtepunt met een grandioze openingsshow op de Mechelse Grote Markt. In een iconische transparante overkapping, die bescherming bood tegen het gure weer en toch de schoonheid van de locatie behield, kon het talrijk opgekomen publiek genieten van een wervelend spektakel. Onder leiding van dirigent Dirk Brossé nam het orkest Prima la Musica iedereen mee op een muzikale trip, samen met een line-up van Vlaamse topartiesten. Innovatieve audiovisuele en grafische hoogstandjes tilden de beleving naar een topniveau. Na een tijdelijke verstoring door pro-Palestijnse actievoerders werd de show hervat en door het publiek met nog meer enthousiasme ontvangen.

“Met de show wilden we laten zien hoe Vlaanderen ook Europa doet schitteren, met de nadruk op innovatie en diversiteit. Het enorme enthousiasme van zowel publiek, artiesten als technici toont aan dat we in ons opzet meer dan geslaagd zijn. De daverende ovatie na de Europese hymne sprak boekdelen, en zorgde overal voor kippenvel.” – Geert Vanoverschelde, CEO Sylvester

De avond werd afgesloten met een liveoptreden van de electro-rockband Goose. Deze spectaculaire party was de perfecte bekroning van een event dat niet alleen een belangrijk politiek moment in de kijker zette, maar ook een showcase was van Vlaamse culturele diversiteit en creativiteit.

Meer dan 12.000 aanwezigen trotseerden de kou voor “Zie ons doen”, en zagen dat het goed was. Bovendien werd dit evenement uitgezonden op VRT MAX en VRT 1, waardoor een breed publiek kon meegenieten. Met dit prestigieuze culturele event slaagde productiehuis Sylvester erin een unieke ervaring te creëren die zowel meeslepend als cultureel verrijkend was.

Bekijk hier de aftermovie:

https://vimeo.com/903686487/953c187145?share=copy

Voor meer informatie: http://www.sylvester.be

 

Meer van Sylvester :