Event Agencies

Nov 29, 2022, 18:00
Sylvester zorgt voor het ‘schoonste’ openluchtfestival tijdens het openingsweekend van het KMSKA

Sylvester zorgt voor het ‘schoonste’ openluchtfestival tijdens het openingsweekend van het KMSKA

29 september 2022

Meer dan een decennium werd er naar dit moment toegeleefd. En eindelijk was het dan zover. Nadat het elf jaar in de steigers had gestaan, werd op zaterdag 24 en zondag 25 september de heropening van het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) gevierd met een kunstzinnig festival. Een weekend lang bruiste het van de feestelijke activiteiten binnen en buiten het museum. Sylvester had de eer om in te staan voor de productionele uitvoering voor het openingsfestival op het Museumplein.

Terwijl de deuren van het KMSKA weer openzwaaiden en de eerste bezoekers konden kennismaken met de fantastische collectie, de uitzonderlijke architectuur en de gerenoveerde museumzalen, trokken buiten klokken en trompetten het gratis openingsfestival op gang. Twee dagen lang genoot jong en oud van de vele verrassende optredens en de boeiende gesprekken op het podium. Riadh Bahri, Kirsten Lemaire en Bieke Ilegems, het presentatietrio van het weekend, waren de perfecte hosts van het Schoonste Openingsfestival.

“Dankzij de inzet van een ervaren team en de fijne samenwerking met het KMSKA-team zijn we erin geslaagd om dit event met erg veel artiesten en podiumgasten vlot te laten verlopen”, zo vertelt Ben Laloux, Head of Events bij Sylvester.

De lijst van optredens en opvoeringen was ronduit indrukwekkend. Het orkest La Passione, het 120-koppige koor deCHORALE, de hiphopdansers van Joffrey Anane, Tutti Fratelli, de Koninklijke Balletschool Antwerpen, Stef Kamil Carlens, 2manydj’s, een 200-koppig koor van kinderen uit de buurtscholen, het Antwerp Symphony Orchestra, het Vlaams Radiokoor, de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans, Het Zesde Metaal,… allemaal stonden ze op het podium waar ze, met het museum op de achtergrond, het beste van zichzelf gaven. De artistieke performances werden afgewisseld met een stoet van praatgasten waaronder minister-president Jan Jambon, burgemeester Bart De Wever, KSMKA-directeur Carmen Willems, tv-maker Arnout Hauben en nog veel meer persoonlijkheden uit de kunst- en cultuurwereld.

Dit alles mee op poten zetten was een enorme productionele en logistieke uitdaging. Sylvester leidde het geheel in goede banen en liet alles vlot verlopen zodat het openingsfestival een bijzonder schoon feest geworden is dat de grandeur van het nu al wereldvermaarde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen extra in de verf zette. “Onze coördinatie droeg bij tot “Het Schoonste Gevoel” en zorgde er mee voor dat de identiteit van het KMSKA optimaal doorgetrokken werd in het openluchtfestival”, zo besluit Ben Laloux.

www.sylvester.be

Meer van Sylvester :