Audiovisueel

Mar 19, 2024, 12:37
‘Hoe onze eigen in-huis beurs een succes werd’

‘Hoe onze eigen in-huis beurs een succes werd’

30 november 2015

Een getuigenis.

Gert Lathouwers organisator van De Communicatieplaneet, voorzitter van Unizo Herentals en zaakvoerder van de communicatiegroep rond WIZZ Communicatiemakers vertelt:

Wat is De Communicatieplaneet precies?

Gert: “Een in-huis beurs voor ondernemers en zaakvoerders. We mikken op mensen die in hun bedrijf knopen doorhakken over communicatie. De beurs biedt een professionele onestopshop voor al hun communicatiebehoeften. Standhouders zijn communicatiebedrijven uit elk onderdeel van het marketingproces. Zo’n nichebeurs bestond tot vrijdag 2 oktober 2015, bij mijn weten, nog niet."

Waarom koos u voor een in-huis beurs?

Gert: “Omdat dit voor een nauwer persoonlijk contact zorgt. De standhouders kunnen makkelijk zaken demonstreren en voor de bezoekers passen alle puzzelstukjes netjes in elkaar. Het is een totaalbeleving voor alle zintuigen. Op het netwerkontbijt konden alle aanwezigen op een gezellige manier van ideeën wisselen, op de seminaries kregen de bezoekers dan weer een professionele uitleg over actuele thema’s in de sector."

Was het makkelijk om een locatie te vinden?

Gert: “Het bleek een hele krachttoer te zijn om in onze thuisbasis Herentals te blijven. Maar in de bedrijfshallen aan de Atealaan vond ik uiteindelijk een ideale ruimte. Ik had in het begin mijn twijfels. Ruimte was het probleem niet, maar zouden we alle technische uitdagingen kunnen overwinnen? En hoe zouden we de kille bedrijfshal kunnen omtoveren in een gezellige sfeervolle beurshal? Wel, daar zijn we, i.s.m. A.S. Technology, echt wel in geslaagd. Kijk maar in dit filmpje. Het is echt ongelofelijk wat je met trussing, doeken en verlichting kan doen.”

De toegang van de beurs was gratis. Was dit niet enorm duur?

Gert: “Een marketingconventie organiseren met een beperkt budget was inderdaad een hele uitdaging. Er komt heel wat bij kijken zoals catering, beursstanden, verlichting, elektriciteit, wifi, audio-visuele ondersteuning van sprekers, enzovoort. Gelukkig kon ik rekenen op onze beurspartner A.S. Technology. Ze stonden me bij met advies en een hands-on aanpak. Zo kon ik me volledig concentreren op de organisatie van de beurs. A.S. Technology pakt de praktische en technische kant enorm professioneel aan. Ze laten niets aan het toeval over. Geen onaangename verrassingen, geen onverwachte kosten. Dankzij de Conceptlijn van A.S. Technology hadden we een perfecte sfeerbeleving en konden we de kosten per vierkante meter betaalbaar houden. De standhouders zijn enorm tevreden over de uitstraling van de beurs.”

Klinkt goed! Op naar de tweede editie?

Gert: “Of er een volgende editie komt hangt van de evaluatie met de standhouders af. Maar áls er een volgende editie komt dan is het gegarandeerd opnieuw met de ondersteuning van A.S Technology. Zonder hun deskundig advies en efficiënte aanpak had ik deze editie nooit gerealiseerd.”

Organiseer je zelf een in-huis beurs of een bedrijfsevenement? Neem zeker contact op!

A.S. Technology
I.Z. Brug 10
Klein Veerle 115
B-2960 Brecht

+32 3 313 73 73

info@astechnology.eu

www.astechnology.eu

Meer van AS Technology :

AS Techology