Associaties

Oct 2, 2023, 13:38
ACC, Event Confederation en UBA roepen op tot betere afspraken in de post covid eventwereld

ACC, Event Confederation en UBA roepen op tot betere afspraken in de post covid eventwereld

26 oktober 2021

Sinds kort merken we een spectaculaire toename van het aantal aanvragen voor het organiseren van beurzen, concerten, events, festivals en teambuildings. Het einde van de Covid-19 lockdown heeft een ware ‘knaldrang’ ontketend en we voelen ons daar allemaal geweldig bij. Echter, er zijn een aantal implicaties waar zowel opdrachtgevers als eventorganisatoren rekening mee moeten houden om alles in goede banen te leiden.

Vandaar dat het Expert Center Event Marketing van ACC, met ondersteuning van Event Confederation en UBA een aantal richtlijnen uitvaardigt om events op een ordentelijke manier te organiseren.

Zes knelpunten die aandacht verdienen

Opdrachtgevers moeten rekening houden met langere leadtimes en wijzigingen in hun plannen, ten gevolge van supply chain issues en nijpende tekorten aan materialen. We vragen hen tevens om extra reserve te voorzien qua planning, aangezien er een groot tekort is qua venues. In die optiek vragen we de eventorganisatoren ook om hun opties tijdig te lichten, zodat de venues opnieuw beschikbaar worden.

Tot slot vragen we de organisatoren om het aantal bureaus dat ze voor pitches uitnodigen te beperken, gezien het nijpende tekort aan personeel in de eventindustrie en om hun facturen tijdig te betalen, teneinde liquiditeitsproblemen bij hun leveranciers te voorkomen.

De eventindustrie staat klaar om ‘te knallen’ en rekent op haar klanten om dit op een ordentelijke manier te doen!

Meer van ACC Belgium Event Confederation :