Vaste & tijdelijke locaties

Sep 21, 2020, 1:54
Opening LOF Restaurant in het nieuwe Pillows Grand Hotel Reylof

Opening LOF Restaurant in het nieuwe Pillows Grand Hotel Reylof

14 september 2018

Pillows Grand Hotel Reylof in Gent opent op 6 oktober aanstaande haar deuren. Het statige hotel met 157 kamers, bars, een uitgebreide Living, Salons en een SPA werd compleet omgevormd tot een nieuw boutique hotel waarbij ingetogen luxe met zachte kleuren en rijke natuurlijke materialen het sfeerbeeld bepalen. Niet enkel het hotel werd totaal veranderd, het fameuze LOF Restaurant is eveneens compleet vernieuwd.

Sterrenchef Ron Blaauw naar Gent

Uniek is dat het restaurant de signatuur krijgt van Ron Blaauw - één van Nederlands meest gevierde  sterrenchefs. Blaauw zal zijn succesvolle Ron Gastrobar-concept doorvertalen voor LOF.

Ron Blaauw staat bekend om een eigentijdse kookstijl waarin hij lokale ingrediënten combineert met moderne kooktechnieken. In 2013 paste hij zijn restaurant Ron Blaauw Amsterdam (twee Michelinsterren) aan naar het geliefde Ron Gastrobar-concept. Daar is het uitgangspunt dat gasten kunnen genieten van culinair hoogstaande gerechten in een informele, no-nonsens setting. In de afgelopen jaren is dit informeel gastronomisch dineren een geliefd handelsmerk geworden en werden meerdere Gastrobars geopend in de regio Amsterdam.

“Het is een lang gekoesterde wens van mij om voet te zetten op Belgische bodem. Ik ervaar het als een grote eer om dit te mogen doen met het Gastrobar-concept, én samen met de getalenteerde chef Jasper Maatman en zijn team. België staat voor mij voor kwaliteit, culinair genieten, eerlijk. Er is in Gent en omgeving zoveel moois om mee aan de slag te gaan.” Op de vraag of hij zelf in de keuken gaat staan antwoord Blaauw: “Dit zal af en toe zeker het geval zijn. Het restaurant is al succesvol en een gevestigde naam in Gent en hier bouwen wij met elkaar aan verder. De brigade van LOF Restaurant blijft onder de bezielende leiding van Maatman. Samen gaan we mooie gerechten ontwikkelen die passen binnen het gastrobar concept en het culinair erfgoed van Vlaanderen”.

Onder het dak van een statig hotel

Wie gaat dineren bij LOF ontkomt er bijna niet aan ook een nachtje te boeken onder hetzelfde dak, bij het heerlijke Pillows Grand Hotel Reylof. Vele (bekende) internationale gasten én Gentenaars wisten de weg naar dit luxe hotel eerder al te vinden. In de zomer van 2018 was het hotel gesloten voor een indrukwekkende metamorfose en vanaf 6 oktober wordt het statige pand in het historische centrum heropend. Pillows Grand Hotel Reylof huisvest 157 uiterst luxe ingerichte kamers en suites, uitgerust met een geweldig bed, een ruime badkamer met regendouche, minibar, Nespresso-koffie, een kluisje en een bluetooth radio. Voor bijeenkomsten zijn er negen salons, ingericht voor zowel zakelijke- als private meetings, en vier Private Dining Rooms. Dan is er de Grand Salon, een met daglicht overgoten venue geschikt voor 120 personen. In de prachtig aangelegde binnentuin kunnen gasten genieten op het grote terras. The Living is het hart van het hotel. Hier worden gasten met een welkomstdrankje ontvangen door hosts en kan men 24/7 terecht voor een hapje en een drankje. Het hotel beschikt over valet parking service en een uitgebreide SPA met schoonheidsspecialisten, een sauna, hammam, wellnessbad en fitness.

LOF Restaurant is geopend voor lunch en diner, van dinsdag tot en met zaterdag. Bij mooi weer kunnen gasten terecht op het heerlijke terras in de binnentuin. De Private Dining Rooms zijn beschikbaar vanaf acht personen.

LOF Restaurant
Hoogstraat 36 - 9000 Gent
Tel: +32 9 235 40 70
E-mail: info@lofrestaurant.com
www.lofrestaurant.com

Grand Hotel Reylof Ghent
E-mail: jaap.blijleven@pillowshotels.com
www.ihmg.eu
www.pillowshotels.com

Meer van Pillows Grand Hotel Reylof :

Pillows Grand Hotel Reylof