Vaste & tijdelijke locaties

Feb 25, 2020, 1:47
Een thuisgevoel op hotel

Een thuisgevoel op hotel

05 september 2019

Eind 2018 opende Pillows Grand Hotel Reylof de deuren in het prachtige decor van het 18de-eeuwse Reylof-gebouw in de Gentse Hoogstraat. Het hotel, met 157 kamers en suites, wil zich onderscheiden door zijn bezoekers een warm, huiselijk gevoel aan te bieden, maar ook een hoogstaand en gevarieerd culinair aanbod.

Het concept van Pillows staat voor gezelligheid, toegankelijkheid en ingetogen luxe. “Je kan hier jezelf zijn”, zegt Director of Sales & Marketing Jaap Blijleven. “Alles is dan wel high-standing, maar het hoeft niet zo nodig met jasje en das. Service en kwaliteit zijn heel belangrijk, maar we willen nog een stapje verder gaan en zetten in op een persoonlijke ervaring. We hebben geen klassieke incheckbalie, maar gasten worden door de conciërge en een host verwelkomd aan de centrale welkomsttafel. De host vertelt alles over het hotel, en de conciërge gaat mee naar de kamer om alle faciliteiten uit te leggen. Ook bij de farewell zal de host alles in ontvangst nemen, terwijl de valet parking de wagen voorrijdt.”

Meeting- en wellnessaanbod

Het hotel beschikt over 9 salons die geschikt zijn voor boardmeetings, feesten, of private dinings. “We hebben de Grand Salon, onze plenaire zaal, verbonden met The Conservatory, waar een serregevoel gecreëerd werd om te lunchen of te dineren. Er werden tijdens de verbouwingen ook ineens de allernieuwste snufjes te voorzien: de schermen komen uit het plafond, er zijn nieuwe up-to-date beamers, alsook een clickshare-systeem van Barco. Ook de Spa Reylof is een belangrijke troef van het hotel. Dat hebben we echt wel gemerkt toen deze tijdens de verbouwing een tijdje gesloten was. De Spa is gelegen in het oude koetshuis, dat werd verbouwd naar een wellnessbad, een fitness, een sauna en behandelkamers. Het gebruik ervan – met uitzondering van de behandelingen – is gratis voor onze hotelgasten.”

Diverse ontbijtformules

Wie van lekker eten houdt, is bij Pillows aan het juiste adres. Het hotel biedt verschillende formules aan, ook voor het ontbijt. “We hebben een ontbijtbuffet, maar we serveren daarbij wel eigengemaakte koffie, thee en vers fruitsap aan tafel. Maar men kan ook terecht in Lof Café, waar alles vers aan tafel wordt gebracht. Lof Café is een meeting point – ook voor niet-hotelgasten - waar u allerhande soorten koffie kunt bestellen, alsook versgemaakte patisserie zoals taartjes en muffins. En er is een breakfast-to-go formule voor mensen die snel moeten vertrekken.”

Culinaire creaties van Ron Blaauw

Voor de fijnproevers is echter het Lof Restaurant de place-to-be. “In Lof Restaurant bieden we het het culinair hoogstaande concept van de Nederlandse sterrenchef Ron Blaauw aan. Het restaurant wordt uitgebaat door onze eigen chef Jasper Maatman, die de dagelijkse leiding heeft en in nauw contact staat met Ron. De businesslunch wordt hier heel erg geapprecieerd. Omdat een tafel van 16 personen niet zo evident is in een culinair restaurant, hebben ook enkele ruimtes waar we een private dining kunnen aanbieden, met een ‘best of Ron Blaauw’ menu.

All-day-dining

The Living is het hart van het hotel. Daar beschikt men met The Living/Bistro over een tweede keuken. “Hier kunnen gasten genieten van eerlijke, gezonde en mooie gerechten. Je vindt hier traditionele gerechten zoals een steak, een caesarsalade, een hamburger,… De oplossing voor gasten die wel in het hotel willen eten, maar voor wie het niet zo nodig culinair hoeft te zijn. Ze kunnen bovendien genieten van een all-day-dining concept. In The Living hebben we mooie huiskamersfeer met designzetels, een open haard, een bar… de ideale plek om je thuis te voelen”, zo besluit Jaap Blijleven. 

Meer van Pillows Grand Hotel Reylof :

Pillows Grand Hotel Reylof