Event management

Apr 28, 2024, 15:50
Hostessenservice op tournee met Hoogstraten® aardbeien

Hostessenservice op tournee met Hoogstraten® aardbeien

08 mei 2015

Hostessenservice uit Retie zet voor Veiling Hoogstraten een grootschalige tournee op om de Hoogstraten® aardbeien te promoten. De komende maanden houden medewerksters van Hostessenservice degustaties en verkoopacties in 150 supermarkten over heel België.

"Met deze actie willen we het publiek duidelijk maken dat we het hele jaar door aardbeien aanbieden", zegt Sarah Van Trier van Veiling Hoogstraten. "Voor ons is het fijn om mee te werken aan de promotie van een op en top Kempens product", aldus zaakvoerster Wendy Van Nyen van Hostessenservice.

Jaarlijks worden zo'n 30 miljoen ton aardbeien verkocht via Veiling Hoogstraten, dat daarmee Belgisch marktleider is.

"Veel mensen denken dat de aardbei een typisch zomerproduct is, maar niets is minder waar", benadrukt Sarah Van Trier. Door de bewaring van plantgoed in koelcellen en recent ook door 'belichte' teelt in de wintermaanden zijn Hoogstraten-aardbeien nu jaarrond aan de markt. De smaak en kwaliteit zijn top en onderscheiden zich duidelijk in de positieve zin van ingevoerd product'.

Om de consument daarvan te overtuigen gaat Veiling Hoogstraten op tournee met de aardbeien. Via de groothandelaars en supermarkten worden verspreid over heel België 150 degustaties en verkoopacties georganiseerd in evenveel supermarkten, zoals vandaag in de Carrefour Market aan de Nieuwe Kaai in Turnhout. De actie loopt nog tot oktober 2015.

Speciale opleiding

Voor de uitvoering doet Veiling Hoogstraten een beroep op Hostessenservice, een bedrijf uit Retie dat als een referentie in de sector geldt en beschikt over een bestand van zo'n 7.000 goed opgeleide medewerkers . Voor dit project zet Hostessenservice tien medewerksters in die daarvoor een speciale opleiding kregen. Wendy Van Nyen: "Ik trok met hen naar de veiling en daar kregen ze een stoomcursus, bijvoorbeeld over hoe aardbeien worden geteeld, de verschillende soorten, cijfers over de veiling, enz. Ik vind het superbelangrijk dat mijn medewerksters de klant zo goed mogelijk kennen."

"We kozen resoluut voor Hostessenservice", zegt Sarah Van Trier. "Ze werken zeer professioneel en de contacten verlopen erg aangenaam. We hebben er een goed gevoel bij. Hun voordeel is dat ze medewerksters hebben in heel het land en iemand uit de buurt kunnen inschakelen. De eerste evaluaties zijn in ieder geval positief."

Naast de 150 degustaties in de warenhuizen trekt Hostessenservice met de Hoogstraten® aardbeien ook naar de grote zomerfestivals. Bezoekers van Werchter, Tomorrowland, Pinkpop en Pukkelpop zullen op die manier van de Hoogstraten® lekkernij kunnen smullen.

www.hostessenservice.be
www.veilinghoogstraten.be

Meer van Hostessenservice :

Hostessenservice