Event Destinations

Oct 1, 2020, 20:39
MeetinGent en Oost-Vlaanderen brengt MICE-aanbieders uit de provincie samen

MeetinGent en Oost-Vlaanderen brengt MICE-aanbieders uit de provincie samen

20 november 2019

Afgelopen dinsdag ontving MeetinGent en Oost-Vlaanderen zo’n 80 MICE-aanbieders uit Oost-Vlaanderen voor een networkingavond. “Het is belangrijk dat zij elkaar leren kennen, zo kunnen er interessante partnerships ontstaan.”

Zo’n 80 meeting-aanbieders uit Gent en de omliggende regio’s verzamelden in het Gentse Designmuseum. Ze werden er ontvangen door de directeur van het museum, die uitleg gaf over de geplande uitbreiding die in 2023 voltooid zou moeten zijn en extra mogelijkheden biedt voor corporate events.

Na een kort museumbezoek maakten de aanwezigen een korte wandeling naar Graslei 10, de voormalige Belga Queen, waar cateraar De Feestarchitect nu een nieuwe meeting- en eventlocatie heeft ondergebracht. In dit historische pand werd de werking van van MeetinGent en Oost-Vlaanderen gepresenteerd, met een terugblik op 2019 – met mooie cijfers voor de MICE-sector - en een vooruitblik naar 2020.

“Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar creatieve vergaderlocaties en beleving wordt steeds belangrijker”, zo vertelt Jessica Bonte van MeetinGent en Oost-Vlaanderen. “In Oost-Vlaanderen zijn er heel wat locaties te vinden die hiervoor in aanmerking komen. MeetinGent en Oost-Vlaanderen voert enerzijds promotie naar bedrijven, om hen te inspireren en te overtuigen om hun meetingactiviteiten in Oost-Vlaanderen te organiseren. Anderzijds ondersteunen we ook de lokale MICE-aanbieders, bijvoorbeeld door netwerkmomenten te organiseren, maar ook een aantal gratis workshops, bijvoorbeeld over het inzetten van influencer-marketing of het gebruik van Google Analytics. Hiermee willen we een steentje bijdragen aan de professionalisering van het aanbod.”

Na de presentaties namen de aanwezigen de tijd om te netwerken. “Wij vinden het alvast heel belangrijk om de verschillende aanbieders uit onze provincie regelmatig samen te brengen. Als de sector elkaar beter leert kennen kan er vlotter kennis gedeeld worden.”

Meer van & MeetinGent & OostVlaanderen :