Event Agencies

Apr 24, 2024, 13:50
OFCORES valt in de prijzen met virtueel event

OFCORES valt in de prijzen met virtueel event

16 maart 2021

OFCORES Events heeft de eerste plaats gewonnen tijdens de Virtual Event Awards van GCN Events voor het werk rondom de Virtual BAM Marketing Congress Week 2020. Deze awards erkennen de unieke productievaardigheden, technologische oplossingen, de marketingexpertise en de hoogwaardige content die nodig zijn om uitstekende virtuele evenementen te organiseren in Europa.

Het Virtual BAM Marketing Congress nam de plaats in van het gebruikelijke jaarlijkse tweedaagse ‘in-person’ evenement voor Belgische marketeers. Het doel was om deze 39ste editie van het vlaggenschipevenement van de Belgian Association of Marketing effectief om te vormen tot een boeiend en functioneel virtueel format, en tegelijkertijd belangrijke marketingoplossingen en uitstekende netwerkmogelijkheden te blijven bieden om bezoekers professioneel vooruit te helpen, zoals voorgeschreven door het thema Move Forward.

Om dit te doen, werkte OFCORES samen met zusterbedrijf DiscoVR-360 voor het ontwikkelen van een ​​computergegenereerde, op maat gemaakte 3D networking village exhibition, waar bezoekers in interactie zouden kunnen gaan met sponsors. Er werden ook 100 sessies gestreamd. Deze werden in de loop van de hele week gelanceerd in een ‘limited live release’ format (om anticipatie en vraag op te bouwen), waarbij deelnemers tot 12 mogelijke contenttracks konden volgen. Deze tracks omvatten aankomende trendthema's voor 2021, meer dan 80 deskundige sprekers en de pitchcategorieën van de Belgian Marketing Awards.

Dit unieke eventformat overwon de uitdaging van de beperkte online aandachtsspanne van het publiek door te investeren in videoproductie van hoge kwaliteit, een boeiende studio-omgeving en een verspreide release van livesessies. De aanwezigen waren dus minder dan 2 uur per dag live betrokken bij het evenement, en ze kregen gedurende 3 maanden na het evenement gemakkelijke on-demand toegang tot alle sessies en netwerkfuncties.

Door effectieve technologische oplossingen te implementeren, zoals het marketingdorp, een interactief online evenementenplatform en -app, video van bioscoopkwaliteit en uitgebreide toegang tot bronnen, zette dit virtuele congres de trend voor virtuele eventambities. Bezoekers werden ook aangetrokken door lagere ticketkosten, een verhoogd gebruiksgemak en veel zichtbaarheid voor de sponsor. Het Congres heeft de deelnemers aan het evenement verder op een zinvolle en leuke manier betrokken door volledig elektrische auto’s van Polestar te gebruiken om de gesponsorde bier-goodieboxen aan de eerste 300 inschrijvers te bezorgen!

Deelnemers vergrootten hun netwerk, verbeterden hun vaardigheden voor het komende jaar en leerden best practices van experts om in hun organisaties te implementeren – en dit allemaal op een virtuele manier!

Bent u ook geïnteresseerd in het hosten van een virtueel evenement met een bekroonde eventmanagementpartner? Neem dan contact op met OFCORES, uw enterprise-class agentschap dat elk grootschalig virtueel of hybride evenement kan verzorgen. Een greep uit de diensten die u kunt verwachten:

  • een uitgebreide virtual events client toolkit
  • hands-on begeleiding van eventconceptualisering, het verstrekken van ideeën, vormopties, het definiëren van doelen en best practices
  • functionele en boeiende registratie- en eventplatformen opzetten en beheren
  • locatie-sourcing en het opzetten van een livestream/opnamestudio
  • design services – fysiek op de set en digitaal voor live graphics en visuals online
  • uitgebreide marketing- en communicatiecampagnestrategie, planning, design, opstelling en beheer - allemaal afgestemd op uw publiek en middelen
  • inzet van overtuigende videocontent om te integreren voor, tijdens en na het event
  • video-, audio- en verlichtingsdiensten van topkwaliteit
  • geschikte technische infrastructuur voor het leveren van een ​​soepele livestream voor veel gelijktijdige gebruikers van evenementenplatforms op elk type apparaat
  • technische ondersteuning voor sprekers en hosts
  • repetitieplanning
  • creatie van meeslepende en interactieve tentoonstellingen

Neem vandaag nog contact op met OFCORES om uw volgende virtuele of hybride evenement te plannen!!

Meer van OFCORES :