Event Agencies

Jul 6, 2020, 1:33
“OFCORES - 360° virtual event solutions”

“OFCORES - 360° virtual event solutions”

10 juni 2020

Gezichtsherkenning, augmented reality, ai-networking, virtuele beursbezoeken, ... Elk jaar opnieuw doen nieuwe technologieën hun intrede in de eventwereld. Maar COVID-19 heeft wereldwijd voor een fenomenale stroomversnelling gezorgd, een revolutie als het ware binnen een hard getroffen sector. OFCORES heeft zich de voorbije jaren gespecialiseerd in technologische oplossingen voor events, en wil hierin ook in de toekomst een voortrekker blijven. Managing director Jean-Baptiste De Bock legt uit welke rol hij weggelegd ziet voor technologie binnen de eventwereld, en aan welke trends we ons mogen verwachten.

“De huidige COVID-19-crisis zal zeker een blijvende invloed hebben op de rol van technologie binnen events. Virtual events of virtuele integraties in events zullen door deze situatie in een stroomversnelling raken: virtual visits, virtual boardrooms, livestreams, Algemene Vergaderingen op afstand en mét voting, productlanceringen, internationale congressen, ... We merken nu al een sterk stijgende vraag, want op korte termijn is het de enige optie. Bedrijven die helemaal niet gewend waren om met dergelijke technologieën te werken, ontdekken nu bepaalde voordelen, hebben hun ‘mindset’ aangepast en stellen zich de vraag hoe dit alles kan helpen om op een kostenefficiënte manier  bepaalde ervaringen te creëren. Op enkele weken tijd hebben we onze business quasi moeten heruitvinden, wat heeft geleid tot uiterst creatieve concepten binnen het kader van online events. Dit hadden we ons echter nooit kunnen inbeelden, want ondanks het feit dat de eventsector heel zwaar is getroffen, zijn het toch heel boeiende tijden voor eventprofessionals met een passie voor technologie.”, aldus Jean-Baptiste De Bock, Managing Director bij OFCORES.

“Think global but act local & virtual!”

En volgens hem zal de tendens die men bij OFCORES verwacht in een post-corona tijdperk tweeledig zijn: “Enerzijds een verschuiving naar hybride events: ‘The best of both worlds’, zeg maar. De live experience, in combinatie met een kwalitatieve online-ervaring, zal het grootste bereik en return on investment genereren. Anderzijds zou het een logische trend zijn dat gigantische mondiale beurzen, internationale congressen en wereldwijde massabijeenkomsten een shift maken naar een spreiding van het risico en eerder lokaal gaan werken. De impact van COVID-19 op de luchtvaartindustrie speelt hier eveneens een belangrijke rol: de verwachte stijgende prijs van reizen zal zeker beide verschuivingen stimuleren. Het was trouwens onhoudbaar en naïef om te denken dat we de wereld konden blijven rondvliegen voor aan 100 euro heen en terug. Dit alles zou dus een positieve én logische evolutie zijn. Think global but act local & virtual!”

Interesse in online en virtuele eventoplossingen? Contacteer team@ofcores.events of neem een kijkje op onze website voor meer informatie.