Event Agencies

Jan 27, 2023, 12:27
Sylvester organiseert warm online event voor Welzijnszorg

Sylvester organiseert warm online event voor Welzijnszorg

04 juni 2020

Onder de noemer ‘Atelier Solidair’ organiseerde Sylvester afgelopen zaterdag 30 mei een online event, voor solidariteitsplatform Welzijnszorg. Dit vanuit de Sylvesterstudio in Haacht, die hiermee ook zijn vuurdoop kreeg. Via een livestream op Facebook konden alle genodigden het event vanuit hun huiskamer volgen.

Initieel zou het event, een slotmoment voor de jaarcampagne van Welzijnszorg, een ‘Picnic Solidair’ zijn: een gezellig en smakelijk samenzijn voor vrijwilligers en sympathisanten. Midden maart werd echter duidelijk dat de coronacrisis stokken in de wielen zou steken. Fysiek samenkomen met alle genodigden bleek al snel onmogelijk.

Focus van de campagne ‘Samen solidair tegen armoede’ waren concrete voorstellen voor de versterking van de sociale bescherming en een degelijk armoedebeleid. Doorheen de coronacrisis bleek deze inzet relevanter dan ooit. Het was dus ook absoluut noodzakelijk het event te laten doorgaan, op welke manier dan ook.

Het team van Sylvester, zowel geroutineerd in TV, Video als Events, schakelde snel om tot een haalbaar alternatief te komen. ‘Atelier Solidair’ werd een een online format via livestream, mét echte host, met de onthulling van een digitale solidariteitsmuur. Op die muur konden honderden sympathisanten een affiche achterlaten over en voor de organisatie. Gastvrouw van het event was Sara Van Boxstael. Haar studiogasten, in een veilige anderhalvemetersetting, waren o.a. Welzijnszorg-voorzitter Marc Justaert en muzikant Lennart Maes (bekend van Lenny & De Wespen).  Die laatste gaf ook een live-optreden in de studio. Tot slot leverde ook Vlaams Minister van Welzijn Wouter Beke een bijdrage, in de vorm van een video.

In de maand volgend op het event laat Welzijnszorg elke dag iemand aan het woord die een solidariteitsverhaal vertelt over één van de affiches op de website. Ook deze video’s maakte Sylvester. Door alles in één hand te houden, had het hele event en het online vervolgtraject één en dezelfde stijl en verliep de communicatie vlot gesmeerd.

Voor Sylvester betekende de COVID-19 pandemie een keerpunt naar een volledig nieuwe manier van werken, weliswaar het Event- TV- en Videoproductiehuis op het lijf geschreven. Wat er ook zou georganiseerd worden in coronatijden: het zou visueel, verhalend en via video zijn.  En laat net dat nu de sterktepunten van het huis zijn.

www.sylvester.be

Herbekijk het live event en de dagelijkse mini-webisodes over de solidariteitsmuur hier: www.ateliersolidair.be

Meer van Sylvester :