Event Agencies

Jul 4, 2020, 0:55
D’M&S Events gaat verder als Eventique

D’M&S Events gaat verder als Eventique

14 augustus 2019

D’M&S Events, de evenementenafdeling van de communicatiegroep D’M&S, ondergaat een rebranding en zal voortaan werken onder de naam Eventique. Met deze nieuwe naam wil het agentschap zich nog duidelijker profileren als een evenementenpartner. Naast de praktische uitvoering hecht Eventique ook veel belang aan het concept en de strategische eventcommunicatie.

D’M&S is een communicatiegroep met 30 jaar ervaring op de teller en een team van zo’n 70 mensen, verdeeld over verschillende divisies. Een van die divisies krijgt nu een nieuwe naam, zo vertelt Pieter Derudder: “Na 15 jaar ruilen we de naam D’M&S Events in voor Eventique. Op die manier willen we ons echt als een merk in de markt gaan zetten. De achterliggende boodschap is dat we meer willen inzetten op evenementen die communicatief ondersteund worden. Want dat zit in ons DNA. Niet enkel de eventorganisatie, maar ook alles daarrond. De uitnodiging, het registratieformulier, de visual, de headline, de boodschap, de aftermovie… kortom: het totaalconcept!
Dat is een sterkte die wij vanuit onze groep hebben, maar die vroeger niet altijd even duidelijk was. Wij werden vaak puur als een event agency gezien. Maar we zijn natuurlijk meer, namelijk een communicatieve evenementenpartner.”

De juiste mensen op het event

Een goed en slim uitgewerkt voor- en natraject is van cruciaal belang voor een evenement. “Vaak is het voor een klant een hele uitdaging om de juiste doelgroep te bepalen en hen dan ook nog effectief op het event te kunnen verwelkomen. Daarom willen wij echt een rol gaan spelen in dat voortraject. We willen gasten al ruim op voorhand gaan ‘triggeren’ en onze klant helpen om de juiste mensen naar zijn evenement te krijgen. Onze projectmanagers denken mee in dat verhaal. Ook nadien laten we het event nog verder leven met prachtige moodmovies en met een zeer gerichte socialmedia-aanpak. We willen een meerwaarde creëren, zodat klanten ook echt een mooie ROI kunnen verwachten.”

Klanten steeds opnieuw verleiden

Eventique is geen agentschap dat steunt op een reeks vaste eventformats. “We willen telkens opnieuw one-to-one op maat werken. We willen de klant steeds weer verleiden en tonen dat er honger is. We doen dit met een gespecialiseerd team van zes mensen. Voor deze crossmediale aanpak kunnen we rekenen op de steun van de andere divisies binnen D’M&S. Maar deze wisselwerking wordt intern geregeld. De klant heeft met zijn projectmanager slechts één aanspreekpunt, een single-point-of-contact.”

Partnerships

Eventique zal in de toekomst regelmatig eigen evenementen organiseren, in partnership met een klant. Een eerste voorbeeld daarvan was Mise en Plage, een culinair tasting event met topchefs, in samenwerking met de stad Knokke-Heist. “We zijn steeds op zoek naar bedrijven of organisaties om als partner een evenement te organiseren. Niet enkel voor hun klanten, maar ook voor een breder publiek. Eventique is dan een sterke eventpartner die het event van a tot z in goede banen kan leiden. Vanaf de uitnodigingen, over de sponsorformules, tot en met de praktische uitvoering. We hadden al een tijdje plannen voor dit soort initiatieven. Maar nu was de tijd echt rijp. Mise en Plage was alvast een geslaagde kick-off voor Eventique”, zo besluit Pieter Derudder.

Meer van DM&S Eventique :

DM&S Events